Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Надвірнянській бібліотеці відбулась година пам’яті до дня Героїв Небесної Сотні

У Надвірній відбулась година пам'яті до дня Героїв Небесної Сотні

“Герої вільного народу”- саме під такою назвою, 20 лютого у Надвірнянській центральній міській публічній бібліотеці пройшла година пам’яті про Героїв Небесної Сотні.

Розповідає Інформатор.

В Україні уже вдесяте відзначають День пам’яті Героїв Небесної сотні.Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піка. Із 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей – 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську незалежність – до Небесної сотні. Цьогоріч заходи відбуваються під гаслом: “Залишаємося гідними своїх героїв!”Центральна міська публічна бібліотека, також вшанувала пам’ять про цей день, та зібрала у свої стінах дітлахів та дорослих щоб віддати шану тим хто загинув, захищаючи Україну. Розпочався захід з хвилини мовчання та перегляду відео в якому перераховують усіх полеглих Героїв на Майдані.

До слова була запрошена Саврук Марія Юріївна, яка була свідком усіх подій на Майдані. Жінка розповідала про усі події які відбувались там та постаралась відповісти на питання від залу.“Моя донька із друзями ішли в заклади швидкого харчування, брали там паперові меню, та на зворотному боці писали”Києве виходь!” цим самим закликаючи Киян виходити на мітинги. Коли холодні Беркутівці стояли навпроти, та ховали обличчя від сорому під масками, ми колядували наші колядки. Ніхто тоді не здогадувався, що під пісню пливе кача будуть пливти загиблі герої майдану, а уже через 10 років під цю пісню ми будемо ховати полеглих на війні захисників України.”- каже Марія Юріївна.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору