Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську відбулася виставка-продаж картин Василя Боднарчука| фоторепортаж

У Франківську відбулася виставка-продаж картин Василя Боднарчука

Сьогодні, 22 лютого, в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Івана Франка відбулася виставка-продаж картин Василя Боднарчука під назвою “Те, що надихає”.

Повідомляє Інформатор 

Василь Боднарчук родом з села Тязів, Галицького району, однак багато років живе та працює у Львові. Як поділився з нами художник, картини з цієї серії були створені під час подорожей рідними місцями, тому й представляє їх в Івано-Франківську.

Сьогодні представлено 40 картини, які виконані олійними та пастельними фарбами. Серед них є одна картина, яку художник написав на другий день повномасштабного вторгнення – “Схід – Захід”.  Пізніше художник написав ще одну картину на тему війни, яку вдалося продати за 20 тисяч гривень.

“Вона (картина) ілюструє війну в Україні. Ці гілки, які вітер гойдає означають тривогу, це прапор країни – ніби загроза” – розповів художник.

За словами Василя Боднарчука мистецтво під час війни є надзвичайно важливим воно покликане робити добро та розвивати українську культуру. Це вже п’ята персональна виставка Василя в Івано-Франківську.

“Ці картині представлені тут, щоб показати красу нашого краю людям, а також допомогти армії. Такі виставки важливі. Я вже співпрацюю з 710 бригадою, ми вже робили для них аукціон-продаж в жовтні місяці минулого року у Волинській області де зібрали 120 тисяч гривень. Тепер пробуємо тут зібрати кошти для протистояння з ворогом” – додав Василь Боднарчук.

Оксана Ковальчук прийшла на виставку вперше, щоб підтримати пана Василя та допомогти нашим захисникам. Жінка також родом з села Тязів. Пані Оксана каже, що кожен митець у часі війни просто зобов’язаний творити та допомагати армії, бо хто як не вони.

“Ми його дуже поважаємо, пишаємося тим, що ми народилися з ним в одному селі. Його картини – це справді те, що надихає, адже на них зображені рідні місця, які надзвичайно красиві. Відчувається тепло та спокій” – поділилася з нами Оксана Ковальчук.

Насолодитися картинами Василя Боднарчука можна впродовж місяця.

Виручені кошти підуть на потреби штурмової роти 710 бригади охорони для закупівлі засобів боротьби проти дронів.

Читайте також: Нове життя акумуляторам електронних сигарет: у Франківську виготовляються павербанки для ЗСУ

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору