Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Перемогла білоруску. Прикарпатська борчиня виборола срібло чемпіонату Європи

Перемогла білоруску. Прикарпатська борчиня виборола срібло чемпіонату Європи

Нещодавно у Бухаресті відбувся чемпіонат Європи з вільної боротьби на якому  18-річна прикарпатська борчиня виборола срібну медаль. Про чемпіонат та перемогу сьогодні, 23 лютого, поділилася з нами Аліна Філіпович.

Повідомляє Інформатор 

Чемпіонат тривав з 12 по 18 лютого. Зібрана України з вільної боротьби особливо жіноча успішно виступила завоювавши 1 командне місце. Аліна Філіпович завоювала срібну медаль.

За словами спортсменки – це перші її змагання на дорослому рівні та перший чемпіонат Європи на якому вона виступала.

“Хвилювання переповнювали, тому що там було багато досвідчених спортсменів, які виступають багато років на різних міжнародних аренах представляючи свою країну. На змагання я завжди їду з тією думкою, що ніхто не всесильний, я сильніша набагато, щоб перемогти треба собі ставити вищу планку. Треба завжди вірити в себе і боротися до останнього” – поділилася з нами Аліна Філіпович.

У першій сутичці Аліна зустрілася з спортсменкою, яка представляє свою країну під нейтральним прапором – білорускою.

Як розповіла борчиня сутичка з білорускою була напруженою, адже зі сторони суддів були певні “нюанси”. Поєдинок закінчився з рахунком 7:6 на користь Аліни.

“Для мене це була дуже принципова сутичка, тому що з такими спортсменами в нас має бути тільки одна боротьба. Хотілося би, щоб рахунок з такими спортсменами був 10:0, але на жаль так не вийшло” – додає борчиня.

Як поділився тренер Микола Пукіш у першій половині фінального поєдинку Аліна виграла 1:0 у азербайджанської спортсменки, яка родом з України, але представляє Азербайджан.

За його словами Аліна у другому періоді взяла 2 бали, але судді їх відмінили, що суттєво вплинуло на фінальний результат.

“Якщо чесно то судді трохи більше вболівали за Азербайджан ніж за Україну. Чомусь так  у нас заведено, що там багато суддів з Азербайджану і вони один одного підтримують.” – додає тренер.

За словами спортсменки росіяни досі присутні на різних змаганнях відтак на цьому чемпіонаті було 10 борчинь з росії у різних категоріях.

“Особисто я з росіянкою на цих змаганнях не зустрічалася, але вони були (ред.російські спортсменки). Я не знаю чи зайняли вони якісь місця, я за їхніми “здобутками” не стежу, однак знаю, що вони не потрапляють у командний рейтинг” – резюмувала борчиня.

Читайте також: В річці Тиса виявили тіло чоловіка: це 20-ий випадок від початку повномасштабного вторгнення

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору