Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Прекрасна половина людства” та “керувати рогатими”: некоректні висловлювання на сайті мера Франківська

“Керувати рогатими” – саме так у Франківську запрошують на роботу до КП “Електроавтотранс” ІФ на сайті “Опер-інфо ІФ”. Повідомлення про вакансію та посилання на сайт опублікував Руслан Марцінків на своїй офіційній сторінці у фейсбуці сьогодні, 26 лютого.

Інформатор розібрав інформацію про актуальну вакансію на сайті, на який посилається міський голова. З’ясовуємо, що тут не так.

Українська мова зараз все більше схильна до вживання фемінітивів, і Руслан Марцінків, спершу, в публікації на своїй сторінці у Facebook вказав фемінітив “водійка”, проте коли покликався на публікацію та далі у вакансії кличе тільки “водіїв”.

Далі у публікації на сайті, на який посилається міський голова, Інформатор помітив некоректні описи.


Скріни з сайту “Опер-інфо ІФ” з описом вакансії.

Зокрема, “саме прекрасній половині людства «рогатими» керувати простіше”. В контексті матеріалу мова йде про тролейбуси, проте, у суспільстві “рогатими” називають чоловіків, яким зраджують.

А щодо “прекрасної половини людства” ресурс Медіакритика пояснює, чому такі звертання недоречні.

Зокрема, “прекрасна стать”, “прекрасна половина людства” — це кліше, які треба викорінювати із медіапростору, бо ці фрази утверджують міт про жінку як красиву річ, функція якої зводиться до одного — надихати чоловіків”, – пояснюють на ресурсі.

Сайт, на який посилається Руслан Марцінків, вказаний на його офіційній сторінці у фейсбук в описі профілю і на самому вебресурсі підписаний його ім’ям.

Скрін з сайту “Опер-інфо ІФ”

Ми звертались за коментарем до помічників міського голови, Святослава Никоровича, проте він сказав, що це не його профіль діяльності.

Також звертались до Михайла Смушака, директора департаменту житлової комунальної політики і благоустрою міськради, проте він відмовився коментувати дану публікацію. Ми ще очікуємо коментар керівниці патронатної служби Ольга Гоянюк, про це наразі домовлено.

Ось як інформацію про цю вакансію опублікували інші ЗМІ. Так пише “Курс”:

Скрін із сайту “Курса”

Не бачимо жодної реакції на некоректні висловлювання, тільки опис вакансії.

Така ж ситуація з “Фірткою” (скрін вище).

“Галка” не опублікувала новину.

Нагадаємо, що минулого тижня депутатка міськради Мар’яна Вершиніна звинуватила Руслана Марцінківа у сексизмі.

Як прокоментувала нам Мар’яна Вершиніна: “Варто організувати навчання з протидії сексизму для мера міста та його пресслужба”.

Читати також: Автопарк Івано-Франківської ОДА: на чому їздить Онищук, Дем’янчук та інші

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору