Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Прикарпатська весна 2024” з 1 березня: франківців запрошують на музичний фестиваль

Франківців запрошують на музичний фестиваль "Прикарпатська весна 2024"

В Івано-Франківську стартує музичний фестиваль “Прикарпатська весна 2024”. Які композиції можна буде почути? Розповіли сьогодні керівники філармонії імені Іри Маланюк.

Повідомляє Інформатор.

У програмі фестивалю будуть представлені музичні композиції у різноманітних жанрах. Фортепіанна, скрипкова, вокальна музики та інші.

За словами керівників філармонії цьогорічний фестиваль приурочений до 105 річниці від дня народження Іри Маланюк та 210 річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Розпочнеться “Прикарпатська весна” 1 березня о 18:30. Закінчиться фестиваль 9 березня симфонічним концертом на якому будуть представлені шедеври Бельканто.

В межах фестивалю відбудеться 6 прем’єрних подій, з яких 2 –  у Городенці та Коломиї. Також буде 3 виїзди до Тернопільської філармонії, Львівської національної музичної академії та міста Долини.

“Ми на сцені Івано-Франківської філармонії показуємо всю палітру світової культури. Так твориться франківська спільнота. Саме тому ми закликаємо нашого глядача відвідати фестиваль” – ділиться художній керівник філармонії Роман Дзундза.

Також 2 березня в Івано-Франківськ приїде відомий віолончеліст України – Денис Литвиненко. Він буде презентувати Респігі та Сен-санси.

За словами в.о директора філармонії Василя Тимківа проведення фестивалів професійно-музичного мистецтва – це наша культура та її розвиток.

“Те що ми зараз робимо, зокрема “Прикарпатська весна” – це тримання національного культурного рівня. Особливо в нашій області. Я дотримуюсь тієї думки, що немає у нас культурного фронту в нас є тільки культурний тил. І якщо кожен на своєму місці буде працювати так як потрібно працювати для України, зрештою для перемоги я думаю, що той єдиний фронт буде стояти, триматися” – додає Василь Тимків.

Квитки у касі філармонії, або за посиланням.

Нижче наводимо програму фестивалю: 

Читайте також: “Світ у світлинах”: відкриття фотовиставки у Надвірній . Фоторепортаж

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору