Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На війні Прикарпаття втратило трьох захисників

Навіки в небесному строю: Прикарпаття втратило чотирьох героїв

На жаль, наша країна продовжує втрачати воїнів, які боронять кордони ціною власного життя. Сьогодні стало відомо про трагічну загибель трьох військовослужбовців.

З сумом повідомляє Інформатор.

Андрій Типусяк

28 лютого у лікарні помер воїн 73 морського центру спеціальних операцій з Івано-Франківщини Андрій Типусяк. Він отримав поранення під час операції на Тендрівській косі біля берегів Херсонської області.

Про смерть воїна повідомив Голова Пасічнянської громади Андрій Гунда.

Андрій Типусяк народився у селі Пасічна. Боєць воював у Силах спеціальних операцій. Він — 30 воїн Пасічнянської громади, який загинув у російсько-українській війні.

“Андрій забезпечував відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання та прийняв свій останній бій, навічно залишившись у строю й врятувавши своєю відвагою багатьох побратимів”, — пишуть на сторінці Пасічнянської громади у Facebook.

Андрію Типусяку був 21 рік. У нього залишилися дружина та син, написала у Facebook бойова медикиня добровольчого батальйону “Госпітальєри” Катерина Галушка.

Володимир Голіней

Володимир Голіней народився 30 січня 1993 року. Жив у Ланчині.

У лавах Збройних сил України боєць служив стрільцем-снайпером 1 штурмового відділення 3 штурмової роти військової частини А4848.

Володимир Голіней загинув поблизу села Табаївка Куп’янського району під час бойового завдання.

Про його смерть повідомила на своїй Facebook-сторінці голова громади Надія Данилюк.

Наш Захисник з честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народу та державі. Висловлюємо співчуття родині Володимира ГОЛІНЕЯ у цій непоправній втраті. Йому назавжди залишиться 31. Слава Героєві та вічна пам’ять мужньому Захисникові України”, – пише голова громади.

Олександр Піцик

Олександр Піцик народився 16 березня 1982 року в Калуші. Навчався у Калуському ліцеї № 7 та в Калуському ліцеї імені Дмитра Бахматюка. Закінчив університет “Львівська політехніка” за спеціальністю “Комп’ютерна інженерія”.

З перших місяців повномасштабного вторгнення РФ в Україну добровольцем долучився до війська. Воював на Півдні у складі 15 бригади оперативного призначення імені Героя України лейтенанта Богдана Завади Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України.

В Олександра Піцика залишилися мама, дружина, двоє дітей та сестра.

Полеглого нацгвардійця Олександра Піцика, поховали сьогодні 29 лютого, на Личаківському кладовищі у Львові. Він загинув 15 жовтня 2023 року.

Схиляємо голови у скорботі та висловлюємо найщиріші співчуття рідним…

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору