Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Навігатор на 1-ше березня: куди піти у Франківську

В перший день весни на вас чекає, Вистава “Кайдашева сім’я”, виставка Макса Вітика, безкоштовний урок по створенню власної гри, презентація книг Василя Добрянського та та багато іншого.

Розповідає Інформатор. 

Прикарпатська весна 2024: Назарій Пилатюк. В гостях у великого Вівальді

Відкриття фестивалю:«В ГОСТЯХ У ВЕЛИКОГО ВІВАЛЬДІ» заслужений артист України, соліст Національного будинку органної та камерної музики України.

Коли: 18:30

Де: Обласна Філармонія імені Іри Маланюк, вул. Леся Курбаса, 3

Вистава “Кайдашева сім’я” 

Ростислав Держипільський із зірковою командою акторів  у постановці утопічної кУмедії за повістю Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я» пропонує  художній концепт позачасового існування героїв  – носіїв української самобутності, котрі діють у просторі, побудованому за принципом вертепу, де є пекло, земля і Рай.

Поруч із тонким гумором і безтурботністю ми загостримо увагу на історичних травмах, щоб разом їх  подолати. 

Голова роду Кайдашів  у виконанні Олексія Гнатковського – носій українського коду, який не піддався духовному закріпаченню і протистояв деградації. Кайдашиха у виконанні Ірми Вітовської  – жінка, яка володіє унікальним набором рис, котрі проведуть глядача від суперкомедійних сцен до трагедії, а потім назад, щоб подарувати абсолютну насолоду.

 «Кайдашеве сІм’я» – це про відроджененя втраченого, про наш український рід, про наші вади і нашу унікальність, про шлях від розбрату до порозуміння і розквіту.

Коли: 18:30

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Майстер-клас «Малювання з Montclair»

Команда Montclair підготувала програму роботи над картиною таким чином, щоб результат був WOW незважаючи на те, чи є у вас відповідні навички, чи це буде ваш перший досвід. У поетапному створенні картини вам допомагатиме професійний художник. А ви зможете повторювати за ним або вносити власні авторські елементи – як побажаєте. Усі матеріали для роботи (професійні полотна 40х40 або 35х45, акрилові фарби і фартухи) надаються.

Коли: 19:00

Де: Студія Montclair Frankivs, вул. Гетьмана Мазепи, 164 (корпус 7, приміщення 184)

Виставка Макса Вітика

1 березня 2024 р. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу вітатиме у своїх стінах директора з розвідки та розробки АТ «Укргазвидобування», кандидата геолого-мінералогічних наук, автора двох міжнародних патентів у сфері розвідки вуглеводнів і понад 40 наукових публікацій з понад 20-річним досвідом роботи у найбільших нафтогазових компаніях світу Макса Вітика.

Його авангардні абстрактні серії на тему геології, а також фігуративне мистецтво, натхненне глобальними революційними подіями, передає боротьбу за свободу. Кожна робота – експеримент з різноманітними матеріалами – камінням, піском, фарбами, пігментами, зі змішаними техніками. Його полотна багатошарові, сильно текстуровані й нагадують поверхні магматичних порід, вкриті ієрогліфами.

Художник змальовує мільйони років еволюції землі, користуючись системою кольорів для створення символічного нашарування геологічного часу – від білого кольору льодовикового періоду до синього й зеленого кольорів життя, що виникає у морському середовищі.

Коли: 12:00

Де: Карпатська вулиця, 15

Безкоштовний урок для дітей від 8 років “Запрограмуй свою першу гру”

Не грати ігри, а їх створювати — простий шлях для дитини до кар‘єри програміста чи дизайнера! На пробному комп’ютерному уроці діти отримають перші знання з програмування та дизайну.

Коли: 17:00

Де: вул. Є. Коновальця, 35

Презентація книжок Василя Добрянського

Презентація книжок Василя Добрянського: “Пані Валевська. Фатальна жінка Наполеона”, ʼʼШість правил капітана Френчаʼʼ, ʼʼКолекторʼʼ та ʼʼКупання немовлятʼʼ,”Тисячу раз цілую ваші пальчики. І один раз – уста”.

Наполеон, Василь Добрянський — прикарпатський письменник, журналіст, що пише під псевдонімом Борис Крамер, володар чисельних нагород та відзнак, зокрема Гран-прі (перша премія) в номінації «Романи» Міжнародного конкурсу романів, кіносценаріїв, п’єс та пісенної лірики «Коронація слова» — 2019 за роман «Зламані сходи».

Коли: 17:00

Де: вул. Незалежності, 31 “Є-книгарня”

Фестиваль Tango Weekend

Tango Barre – фактично це танго зі станками, яке допомогає не тільки відпрацювати танго елементи, але й пропрацювати варіанти їх використання в музиці, а головне допоможе Вам побудувати більш слухняне танцювальне тіло.

Сергій Шуліко – один із засновників перших танго шкіл в Україні, навчався у топових світових маестро та являється незмінний хореограф Аргентинського танго на танцювальних телевізійних проектах в Україні.

Наталя Завадська – навчалась у топових тренерів з Аргентини більшість з яких є чемпіонами світу. У 2016 році вона стала фіналісткою Чемпіонату Європи в категорії Танго Салон. З того часу Наталя активно викладає в Києві та Європі.

Коли: 18:30-20:30

Де: готель «Надія» вул. Незалежності 40

Читайте також: 78 прикарпатців отримали гранти на розвиток власної справи

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору