Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Герой України, Дмитро Коцюбайло, назавжди в строю!”: рік тому ми втратили Да Вінчі

Дмитро Коцюбайло, Да Вінчі

7 березня 2023 року під Бахмутом загинув Герой України Дмитро Коцюбайло на позивний Да Вінчі. Він – український військовий лідер, командир  батальйону “Вовки да Вінчі”, легендарний “художник”.  Став в один ряд із Симоном Петлюрою та Романом Шухевичем. Далі ми зібрали матеріали про воїна, щоб вшанувати його пам’ять. 

Повідомляє Інформатор.

Дмитро народився на Франківщині, в селі Задністрянське. Мріяв стати художником, а став військовим та командиром. Звідси й такий позивний – “Да Вінчі”.

Радимо почитати матеріал-присвяту Да Вінчі від “Історичної правди”. Найбільше вразили такі рядки:

Його перший запис у військовому квитку – командир механізованого батальона ЗСУ.”

Далі матеріал від ютуб-каналу “Ґрунт”, це 30 хвилинне інтерв’ю Дмитра.

Треба бути єдиним цілим кулаком. Бо ще нічого не закінчилось, а можливо ще тільки почалось“, – говорить він нам, і тепер маємо це сприймати, як повчання батька.

У кінці 2021 року Коцюбайло отримав звання Героя України. Це той унікальний випадок, коли доброволець був нагороджений найвищою відзнакою за мужність та відданість своїй справі.

Вручення відзнаки 1 грудня 2021 року

Вручення відзнаки 1 грудня 2021 року

Під час повномасштабного вторгнення журналістам вдалось ще поспілкуватись з Да Вінчі, і сьогодні ці кадри мають історичну цінність.

Інтерв’ю з Героєм від Bihus.Info, яке записувалось незадовго до загибелі Дмитра. Коли матеріал вже готували до публікації, стало відомо про смерть Да Вінчі. На жаль, тепер це посмертна присвята воїну.

Росіяни забрали в нас Да Вінчі, проте залишився батальйон “Вовки Да Вінчі” – це воїни, виховані Героєм.

Радимо переглянути матеріал з каналу “Бомбардир”, бо це відео присвячене дню Да Вінчі – 1 листопада. Саме цього дня у 2023 році йому мало виповнитись всього 28 років.

У Дмитра залишилась наречена – Аліна Михайлова. Вона є офіцеркою ЗСУ, активісткою та керівницею медичної служби “Ульф”. Попри втрату коханого, Аліна знайшла в собі сили продовжувати їхню спільну справу. Далі матеріал від Front18, де вона розповідає про загибель Коцюбайла, ситуацію на фронті, свої зусилля, щоб жити далі, і “Пантеон Героїв”.

Поховали Да Вінчі на Аскольдовій могилі у Києві, 10 березня. Тоді з Героєм прощалися тисячі українців як у столиці, так і у кожному куточку країни.

Фото "Вечірній Київ"

Фото “Вечірній Київ”, похорони Да Вінчі 

Втрата такого воїна, лідера, добровольця та взірця української військової честі – це одна з найболючіших втрат незалежної України.

Герою України Да Вінчі – тричі слава! 

Слава! 

Слава! 

Слава! 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору