Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Музей Історії Надвірнянщини представляє експозицію до дня народження Шевченка

Музей Історії Надвірнянщини представляє експозицію до дня народження Шевченка

У стінах Музею історії Надвірнянщини поміж виставкових залів, розташувалася експозиція, присвячена 210 річниці  з дня народження Шевченка.

Розповідає Інформатор з посиланням на Надвірнянського міського голову.

7 березня Музей історії Надвірнянщини у своєму залі розмістив експозицію до дня народження Українського поета, прозаїка, мислителя Тараса Григоровича Шевченка.

Відвідувачі музею мали унікальну можливість побачити рідкісні рукописи, листи, фотографії, картини, портрети та інші артефакти, пов’язані з життям великого Кобзаря, якими поділилися з музеєм жителі міста Надвірна.Також на виставці були представлені сімейна реліквія Ірини Дем’янчук: Кобзар 1918 року та портрет Тараса Шевченка чим неабияк доповнили експозицію.

“Великий Кобзар заповідав нам любити свою Україну, свій народ, пам’ятати свою історію і берегти рідну мову. На виставці представлені книги, картини, які допоможуть доторкнутися до поезії Кобзаря. Життєдайна сила кобзаревого слова завжди надихала українців. Для кожного з нас Тарас Шевченко означає так багато і він завжди з нами. Він невичерпний і нескінченний…”– йдеться у дописі.
Читайте також: У Надвірнянській бібліотеці проходить виставка приватної колекції: фоторепортаж

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору