Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Мирна акція в Івано-Франківську: “ось так святкують 8 березня дружини та діти військовополонених”

акція на підтримку едельвейсів

Сьогодні, 8 березня, до Фонтану на Вічевому майдані вийшли рідні військовополонених та зниклих безвісти 10-тої окремою гірсько-штурмової бригади «Едельвейс». Зі слів рідних, останній звільнений “едельвейс” був у липні минулого року. 

Повідомляє Інформатор.

Неподалік від фонтану зібрався натовп – це рідні наших “едельвейсів”. Сьогодні вони “дарують” квіти своїм чоловікам, братам, синам та батькам. Поруч з тюльпанами висять шеврони бійців: Клименко, Яростюк, Маркевич і таких десятки.  Точна кількість полонених чи безвісти зниклих невідома, проте в соціальних мережах щонайменше 500 родичів продовжують шукати хоч якусь інформацію про своїх воїнів.

акція на підтримку едельвейсів (1)

Одна з організаторок мирної акції Бойчук Андріана розповіла Інформатору, що її чоловік зараз перебуває в полоні. І фізичний, і психологічний стан військовослужбовця поганий. Якусь інформацію про своїх рідних вони можуть отримати тільки від звільнених полонених, проте з липня минулого року звільнили тільки 1 “едельвейса”.

На плакатах бачимо надписи: “17 місяців невідомості”, “16 місяців невідомості”, “21 місяць очікування”.

Мати 31-річного бійця “Едельвейсів” чекає свого сина, який у мирному житті був художником. Учні художньої школи, у якій навчався її син, намалювали плакат присвячений військовому.

акція на підтримку едельвейсів (6)

Про її сина нічого не відомо з листопада 2022 року.

“Чекаю кожну хвилину. Телефон задзвонить, я бачу незнайомий номер… Важко говорити. Такий період пройшов, але надія не вмирає”, – зі сльозами ділиться жінка.

Рідні сподіваються, що акція приверне увагу суспільства до військовополонених та зниклих безвісти 10-тої окремою гірсько-штурмової бригади «Едельвейс».

Читати також: В Івано-Франківську відбулась чергова акція на підтримку військовополонених (фото)

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

 

Нагору