Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську ансамбль “Гуцулія” провів флешмоб до дня народження Тараса Шевченка

У Франківську ансамбль "Гуцулія" провів флешмоб до дня народження Тараса Шевченка

Учора, 9 березня Ансамбль пісні і танцю “Гуцулія” у  одному із торгових центрів Івано-Франківська провели флешмоб, присвячений 210-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Повідомляє Інформатор

Учасниками флешмобу стали професійні артисти Івано-Франківського національного академічного Гуцульського ансамблю пісні і танцю “Гуцулія”.

Нагадаємо, що “Гуцулія” – це унікальний колектив, який зберігає та примножує найцінніші мистецькі надбання Гуцульського краю, пропагує національні цінності та несе вклад у збереження коду нації.

Ідея проведення флешмобу виникла у Василя Івановича, але увесь колектив одразу підхопив її і проявив неабияку ініціативу. Адже усі розуміють, наскільки важливо саме зараз говорити про ті цінності, які заповідав нам сповідувати геній Шевченко. І говорити про них голосно.

Такого роду акція проводилася вперше, тож була для глядачів повним сюрпризом і свого роду інтригою. Але в багатьох можна було спостерігати сльози на очах, а деякі глядачі навіть долучалися до співу.

“По завершенню флешмобу, як учасники, так і виконавці обмінювалися враженнями і в один голос говорили про “мурахи по тілу” від тієї енергетики, яка закладена у творі та відтворена неповторними голосами ансамблю “Гуцулія”, – розповідає Василь Шеремета.

Учасники ансамблю «Гуцулія» на чолі з Василем Шереметою поділяться своїми планами на найближче майбутнє. А їх чимало, адже цього року колектив відзначатиме 85-ту річницю з дня заснування ансамблю.

І уже 17 березня колектив радо чекає прикарпатців та гостей міста на концерті, що відбудеться в Обласній філармонії.

Читайте також: Культура, музей, архітектура: фоторепортаж з Бортників

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору