Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Орденом “За мужність” нагородили калушанина, який вийшов з Дебальцівського котла

Орденом “За мужність” нагородили калушанина, яких вийшов з Дебальцівського котла

Воїна з Калуша Павла Воробця нагородили орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Андрія Найду.

Воїн родом з міста Калуш, народився у 1976 році. А у 2014 році став на захист держави у складі 128 окремої гірсько-штурмової бригади воював під Нікішиним, вийшов з Дебальцівського котла.

Павла Воробця нагороджували за особисту мужність і героїзм відзнакою Президента України “За участь в антитерористичній операції”, нагрудним знаком “За зразкову службу”, нагрудним знаком “За військову доблесть”.

Початок повномасштабної війни застав Павло за кордоном. Він повернувся на Батьківщину і вже 11 липня 2022 року був у складі 10 гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”. Служив стрільцем-помічником гранатометника мотопіхотного відділення військової частини.

Під час виконання бойових завдань двічі отримував поранення – у серпні та жовтні 2022 року. Після тривалої реабілітації повернувся в зону бойових дій до своїх побратимів.

Останній бій Героя був 31 грудня 2023 року. Павло Воробець загинув від отриманих поранень внаслідок мінометного обстрілу поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору