Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатська військовослужбовиця Оксана Рубаняк увійшла до рейтингу лідерок “УП100.Сила жінок”

Прикарпатська військовослужбовиця Оксана Рубаняк увійшла до рейтингу лідерок "УП100.Сила жінок"

Військовослужбовицю та письменницю відзначили у категорії “Захисниці”.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Українську правду.

Про письменницю відомо, що вона наразі обіймає посаду командирки одного з підрозділів ЗСУ.

До повномасштабного вторгнення Оксана Рубаняк працювала у департаменті молодіжної політики та спорту при Івано-Франківській міській раді. Крім того, писала прозу і поезію та видала дві поетичні збірки – “Орнаменти долі” та “Назустріч смерті”.

З початком повномасштабного вторгнення дівчині було 19 і вона записалася в територіальну оборону Івано-Франківська, де допомагала патрулювати місто. З часом Рубаняк вступила до ЗСУ та стала кулеметницею у 72-й ОМБр імені Чорних Запорожців, де була єдиною жінкою у кулеметному взводі.

Її позивний у війську “Ксена” брала участь у бойових завданнях на Вуглегірській ТЕС, у Зайцевому, а також на Бахмутському, Мар’їнському та Вугледарському напрямках. У березні минулого року дівчина під час артилерійського обстрілу у Вугледарі отримала поранення. Лікування та реабілітацію вона проходила у Івано-Франківську, після чого знову повернулася на фронт.

“Я дуже хочу, щоб ця боротьба закінчилася саме на моєму поколінні. Я щиро вірю в це, тому що ми заплатили і продовжуємо щодня платити велику ціну за свободу. І попереду ще довгий шлях до звільнення українських земель”, – ділиться у соцмережах Рубаняк. 

У видання зазначили, що церемонія нагородження відбудеться 20 березня.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору