Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Прикарпатця зупинили на митниці: мав при собі 250 одиниць техніки

В пункті попуску «Шегині – Медика» працівники митниці під час огляду автомобіля «Mercedes – Benz» виявили 251 одиницю комп’ютерного обладнання: комутатори, модеми, адаптери, системні блоки, навушники й ноутбуки.

Розповідає Інформатор, покликаючись на Львівську митницю.

Під час проходження митного контролю, 42-річний мешканець Прикарпаття, повертаючись із Республіки Польща, обрав «червоний коридор» де під час проходження задекларував лише особисті речі. Митники запідозрили чоловіка в неправомірних діях та відправили авто на перевірку, де виявили 251 одиницю незадекларованої комп’ютерної техніки.

На правопорушника складено адмінпротокол, відповідно до ч. 2 ст. 471 (Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон громадянами) МКУ.

Інформатор попереджає, що стаття 471, передбачає штрафи за недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон:

  • Недекларування валюти, сума якої перевищує в еквіваленті 10000 євро, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 20 відсотків суми, що перевищує дозволену;
  • Недекларування товарів заборонених або обмежених до ввезення або вивезення (крім валюти) тягне за собою накладення штрафу у розмірі трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією таких товарів або без такої;
  • Недекларування товарів (крім вищезазначених) тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості цих товарів.

Крім цього, у разі укладення мирової угоди між особою та митним органом поміщення товарів — безпосередніх предметів порушення митних правил у митні режими імпорту або експорту з обов’язковим дотриманням заходів тарифного та нетарифного регулювання, в тому числі сплатою належних митних платежів, та за умови внесення до державного бюджету коштів в розмірі, що дорівнює сумі штрафу, передбаченого санкцією відповідної статті, із застосуванням коефіцієнта 1,3.

Читайте також: Повернулося більше ніж виїхало: ситуація на державному кордоні за минулий тиждень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору