Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Чи відчинені укриття в Івано-Франківську у комендантську годину

В ніч з 20 на 21 березня, під час масштабної повітряної тривоги, пов’язаної з пусками крилатих ракет з російських стратегічних бомбардувальників, жителям багатьох міст довелося провести декілька годин в укриттях. Івано-Франківськ – не виняток.

Інформатор перевірив одне з бомбосховищ міста під час нічної тривоги.

Розповідаємо деталі:

Укриття знаходиться за адресою Сахарова, 36-а, в ліцеї №21. На момент прибуття, вхід до бомбосховища був відкритий, а на дверях додатково вказаний номер телефону, за яким можна звернутися, якщо вхід заблокований.  

Спустившись до бомбосховища, бачимо перше приміщення. Орім декількох десятків сидячих місць, тут є шафи, на полицях яких можна знайти медикаменти. На підлозі також є технічна вода та інформаційні плакати про надання першої домедичної допомоги й правила евакуації.

В цьому приміщенні трохи відчувається прохолода, тому тут доведеться перебувати у верхньому одязі. Але вже за наступними дверима – тепло.

Температура в основному приміщенні бомбосховища комфортна, що дозволить вам навіть зняти верхній одяг та перебувати в легкому светрі. Крім цього в укритті не відчувається сирості та задухи, адже воно оснащене новою вентиляцією, що додає комфорту у перебуванні.

Стіни прикрашені дитячими малюнками та різними виробами. Одразу впадає в око те, що кожна зона поділена для різних класів, але в нічний час освітній процес не відбувається, тому прихисток в укритті може знайти кожен.

Під стінами розташовані лавки та стільці для сидіння, між якими розміщені столи.  В бомбосховищі стоять кулери з водою, що дасть можливість втамувати спрагу.

В укритті місцями недоступний зв’язок, але це компенсується безплатним wifi.

Попри реальну загрозу, містяни вже звикли до небезпеки та не користуються бомбосховищами під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, що російська окупаційна армія вночі 21 березня намагалася атакувати Україну крилатими та балістичними ракетами. Українська ППО знищила 31 ціль.

Запуск ворожих цілей відбувся із 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95М з Волгодонська та Енгельса.

Читайте також: Як працює чат-бот, де можна повідомити про зачинене укриття під час тривоги

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87 

Артем Барабаш

Нагору