Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Храм, відпочинкова зона та реабілітаційний центр: в УГКЦ розкрили деталі будівництва біля озера

Нещодавно, біля міського озера в Івано-Франківську розпочалося будівництво унікальної богослужебної каплиці, який стане не тільки місцем для молитви, але і духовно-рекреаційним центром.

Розповідає Інформатор.

Початок будівництва нового храму в мережі інтернет викликав велику кількість невдоволення, адже в зеленій зоні крім каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача, з’явиться, ще один храм.

Що відомо про будівництво?

Про те, що у Франківську поряд з міським озером планують побудувати дві церкви, повідомлялося в липні 2021 року.

Земельна ділянка площею 0,04 га була оформлена у червні 2021 року для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій (для будівництва та обслуговування культової споруди). Орендувала на той час ділянку Релігійна громада (Парафія) Блаженного Священномученика Симеона Лукача Української греко-католицької церкви.

Ще одна земельна ділянка площею 0,075 га була виділена ще у 2016 році Релігійній громаді Святого Володимира Великого Української автокефальної православної церкви для будівництва церкви. Обидві земельні ділянки – поряд із зеленою зоною, яку відвели для будівництва кортів.

В цей час, компанія «Ві Ес Буд» обгородила ділянку та почала підготовчі роботи з будівництва церкви для парафії Блаженного священномученика Симеона Лукача УГКЦ.

Відповідно до задуму архітекторів, храм вірних, площею близько 150 м², опісля богослужінь трансформуватиметься в ігрову кімнату, де батьки зможуть залишити своїх дітей з вихователями. Для активного дозвілля влітку передбачено облаштування дитячого майданчика довкола святині.

Після розголосу в ЗМІ, в УГКЦ прокоментували початок будівництва.

В Івано-Франківській Архієпархії зазначили, що крім богослужінь храм буде виконувати функції рекреаційного центру духовно-емоційної реабілітації. Також при парафії діятиме християнський садочок. Окрім того, даний комплекс стане осердям дозвілля спільнот дітей з особливими потребами, які вже діють при парафіях Архієпархії.

“Наголошуємо на тому, що діяльність духовно-рекреаційного центру передбачає відкритий, не обгороджений простір. На стіні каплиці передбачено встановлення інтерактивної дошки, за допомогою якої транслюватимуться патріотичні ролики, фільми й організовуватимуться культурно-просвітницькі заходи з метою вшанування пам’яті Героїв російсько-української війни та виховання патріотичного духу молоді”, – зазначили в Архієпархії.

Фото проєкту.

В департаменті інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ запевняють, що зведення богослужбової каплиці блаженного Симеона Лукача – це не просто будівництво нової культової споруди, а створення у зеленій зоні рекреаційного центру духовно-емоційної реабілітації для християнських родин, який виховуватиме у кожного почуття любові до ближнього.

Для проведення будівництва біля озера, релігійна громада має всі дозвільні документи, підготовчі роботи вже розпочаті.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору