Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Стендап, концерт, вистава: куди піти в Івано-Франківську 22 березня

22 березня, на гостей та жителів Івано-Франківська, очікують цікаві події. Ви зможете переглянути фільм, відвідати виставу та послухати музику від Святослава Вакарчука. 

Розповідає Інформатор.

Показ фільму «Іван і Марта»

Це історія стосунків літературознавця, публіциста, письменника-шістдесятника Івана Дзюби та його дружини Марти Дзюби. Документальна стрічка Сергія Буковського вийшла в обмежений прокат наприкінці 2023 року, а ми організовуємо показ стрічки у Франківську.

У фільмі Марта Дзюба розповідає історію їхнього подружжя, що була сповнена багатьох драматичних подій, кохання та боротьби. Разом з Іваном та Мартою ми переживаємо події, які змінили історію нашої країни та стаємо ближче до всього кола українських інтелектуалів-шістдесятників.

Де: Конференц-зал на «Промприладі» (вул. Української Перемоги, 23; 3 поверх)

Коли: 18:00

Вистава творчих робіт Галина Кухар

Галина Кухар − іванофранківка. З дитинства любила малювати, тому між успіхами в легкій атлетиці й можливістю творити серцем обрала навчання в Івано-Франківській художній школі. Згодом продовжила здобувати творчий фах в ДУ «Львівська політехніка» за спеціальністю «Архітектура».

Тривалий час працювала викладачкою Івано-Франківського професійного будівельного ліцею. Сьогодні Галина Кухар працює викладачкою кафедри дизайну ЗВО «Університет Короля Данила».

Творча діяльність наповнена пошуком. Художниця працює в графіці, гуаші, акварелі, олійній техніці. Чи не найбільшу частинку душі, часу й ресурсу займають декораторські проєкти: оформлення вітрин, івентів, виготовлення предметів декору для інтер’єру, кастомізація меблів, апсайклінг, що став творчою філософією авторки. А ще мисткиня пише вірші під псевдонімом Ліка Ворто.

Твори, представлені на виставці, – серія акварельних робіт «Мавки» та серія графічних композицій «Птиці». Природа рідного Опілля (батьки родом із Рогатинщини) не могла не відобразитися в пишних сезонних вінках дівчат-стихій, а монохромна графіка із зображенням птахів, що мандрують з вирію чи у вирій, спонукає замислитися над недовговічністю життя, адже Вирій – міфічна сонячна країна, де живуть душі померлих, а птахи перебувають зиму.

Де: Бастіон Коновальця, 35.

Коли: 18:00

“Пліз Стендап Концерт”

Для вас виступатимуть резиденти клубу, ідейні лідери та інфлюєнсери для малої, але прогресивної кількості осіб.

Серж, Олександр Крисько, Роман Васильчук, Микола Дегтяров, Андрій Войтичук, Василь Перекіцей.

Будуть різні ніштяки для аукціону коштів на ЗСУ, тому беріть з собою гроші паперові, електронні, крипту.

Де: Івано-Франківська обласна філармоніям, вул. Леся Курбаса, 3

Коли: 19:00

Благодійний вечір-концерт Святослава Вакарчука

22 березня 2024 року в Івано-Франківському національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка відбудеться концерт Святослава Вакарчука.

На думку Святослава Вакарчука,  зараз кожен має робити те, що вміє найкраще. Саме тому вокаліст гурту “Океан Ельзи” найбільше часу проводить з концертами у прифронтових містах. Його виступи перед військовими мають особистий характер.

“Я просто знаю, що це потрібно нашим воїнам на передовій: вони це кажуть, я бачу це в їхніх очах. До мене часто звертаються з тих чи інших командувань. Також це потрібно й мені, бо ці хлопці та дівчата надихають мене. Я наче стаю чистішим, коли приїжджаю туди”, – заявив Святослав Вакарчук під час одного з інтерв’ю.

Благодійний вечір-концерт Святослава Вакарчука

Серія весняних благодійних вечорів-концертів – подарунок для українців в цей складний час. А також можливість допомогти нашим захисникам та захисницям.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 19:00

Драматичні читання “Моє пекло”

Драматичні читання.

Соціальна драма. Біженка Олена та її донька-підліток приїздять до Німеччини й оселяються у сім’ї Хелени. Проте скоро різниця між менталітетом старших жінок дається взнаки і дружні стосунки між жінками переходять у постійні сварки. Тим часом донька Олени поводиться дуже дивно і згодом з’ясовується, що дитина вляпалася в халепу, небезпечну для її життя.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 18:00

Вистава “Вовчиха”

Дія вистави «Вовчиха», на відміну від оригінального твору Ольги Кобилянської, зосереджує нас на взаєминах матері та доньки.

Гіперопіка, нерозуміння потреб одна одної та нездатність щиро поговорити занурюють героїнь вистави у несправжній, «перевернутий» світ їхніх фантазій, бажань та вигадок.

Персонажі стоять на межі двох світів, не належачи повністю жодному з них….

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 18:00

До теми: Боснія і Герцеговина — Україна: де і коли дивитися півфінал кваліфікації ЄВРО-2024

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87 

Нагору