Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У квітні частині пенсіонерів України перерахують пенсії: кого торкнеться

У квітні частині пенсіонерів України перерахують пенсії: кого торкнеться

З 1 квітня в Україні проводять індексацію пенсій. Так, з квітня мінімальна пенсія становитиме 3 200 грн. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на постанову Кабінету Міністрів

З 1 січня 2024 року в Україні розмір мінімальної зарплати зріс до 7 100 грн. Тож пенсіонери, старші за 65 років, які мають повний стаж, тепер отримують пенсії не менше ніж 2 840 грн замість 2 680 грн. Це складе 40% від мінімальної зарплати.

“Збільшення показника з 1 квітня збільшить мінімальну пенсію для таких осіб до 3 200 грн. Розмір повного стажу для отримання цієї пенсії становить 35 років для чоловіків і 30 років для жінок”, – йдеться в постанові.

Також з 1 квітня будуть автоматично перераховані пенсійні виплати працюючих пенсіонерів. Буде враховано їхній оновлений страховий стаж.

Нещодавно, Інформатор писав про індексацію пенсій в березні. Так, на початку березня виплати збільшили навіть українцям, у яких найнижчі пенсії. Раніше під індексацію вони не потрапляли.

Станом на березень 2024 року в країні налічується 2,7 мільйона пенсіонерів, які продовжують офіційно працювати.

Йдеться про суттєву частину громадян від загальної кількості у понад 10 мільйонів громадян-пенсіонерів. Оскільки розмір страхового стажу у них збільшується, тому їм проводять перерахунок пенсій.

Проте такий перерахунок здійснюють не частіше ніж один раз на два роки. Період перегляду припадає, як правило, на квітень.

Так, якщо людина мінімум два роки працює на пенсії і за цей час не перераховували виплату, то підвищення слід очікувати у квітні.

Громадяни, які продовжують надалі працювати на заслуженому відпочинку і мають високі зарплати, пенсія може зрости на суму від 500 гривень.

Читайте також: Прикарпатські студенти мають можливість на пів року вирушити до Штутгарта

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору