Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Прикарпатські лікарі почали робити ендоскопічні операції на слізних шляхах

Прикарпатські лікарі почали робити ендоскопічні операції на слізних шляхах

У відділенні отоларингології КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради медики почали робити ендоскопічні операції на слізних шляхах.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА

Як зазначають у відділенні поштовхом саме до таких хірургічних втручань стала місія американсько-канадських хірургів, яка вже тричі приїздила оперувати українських військових зі складними травмами голови та шиї.

Це стало можливим завдяки співпраці з досвідченим київським офтальмологом Василем Кривенем, який нещодавно розпочав свою діяльність на базі лікарні.

Як зазначають в дописі раніше офтальмологи просто розрізали щоку біля кутика ока і робили це методом відкритого доступу, то нині особливістю цих операцій є те, що все робиться ендоскопічно через ніс без надрізів.

“Силіконова нитка проходить через слізні крапки, канальці, слізний мішок і зав’язується в носі через штучно створений кістковий отвір в проекції слізного мішка”, – пояснює Василь Кривень специфіку хірургічного втручання, що має назву ендоскопічна дакріоцисториностомія.

За словами отоларингологині Наталії Комашко, нині вже шестеро пацієнтів успішно прооперовані й можна з упевненістю говорити про успішний результат такої командної роботи. А першим пацієнтом, якому вони вдвох з Василем Кривенем зробили дакріоцисториностомію, був саме військовий.

Також медики пишаються першим успішним видаленням цивільному пацієнтові ринофіми, доброякісної пухлини носа.

До слова, у першого їх пацієнта вже загоїлися післяопераційні рани й видно гарний результат.

Інформатор вдячний нашим лікарям за роботу, а прооперованим пацієнтам бажає здоров’я та швидкого одужання.

Джерело фото – Фейсбук сторінка Депаратаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА. 

Читайте також: 42 авторські права, будова та сауна: голова Івано-Франківської обласної ради подав декларацію за 2023 рік

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору