Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Мер міста заявив, що його позиція щодо будівництва церкви на озері незмінна

Мер міста заявив, що його позиція щодо будівництва церкви на озері незмінна

Сьогодні, 28 березня в ефірі “Західного полюсу”, Руслан Марцінків сказав, що міська рада розгляне петицію щодо збереження рекреаційної зони біля озера та дасть відповідь згідно з чинним законодавством.

Повідомляє Інформатор

Станом на зараз петиція  з вимогою зберегти рекреаційну зону на озері вже зібрала 624 підписів з необхідних 250.

Попри це міський голова  заявив, що його позиція незмінна.

“У нас демократична країна. Кожен має право висловлювати свою позицію. Місто виступає за те, що церкві треба більше діаложити з активістами, але ми не заперечуємо щодо будівництва цієї каплиці”, – сказав він в ефірі “Західного полюсу”.

Також, на його думку, каплиця має право на існування в тих межах, які погодив департамент архітектури і містобудування.

“Позиція міста дуже проста. Ми висловили її на сесії міської ради, коли у 2017, 2021 після звернення Архієпархії УГКЦ і Митрополита Володимира Війтишина. Місто дозволило будівництво каплиці з відкритим простором зі збереженням скверу, тому місто досі виступає про те, що церкві потрібно більше діаложити з активістами, але ми не заперечуємо щодо будівництва цієї богослужбової каплиці. Сьогодні греко-католицька церква надає надзвичайно велику допомогу ЗСУ, має велику кількість соціальних проєктів і вона має право, як інституція”, – сказав міський голова в прямому ефірі.

Також міський голова сказав, що не підтримує дописи, які проти будівництва церкви і проти віри, де йдеться “поміняйте ікони на дрони”. Каже, що це богохульство.

Руслан Марцінків додав, що декілька років тому проводилося опитування хто до якого віросповідання належить то 73% івано-франківців висловилися, що вони є греко-католики. Тому сьогодні місто є відкрите до всіх релігій, парафій окрім ворожої.

До теми: Петиція за збереження зеленої зони біля міського озера набрала необхідну кількість голосів

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору