Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Тиса з портом і терміналом: про такі плани повідомив заступник Закарпатської ОДА

Тиса тече в межах Закарпатської області, є природним кордоном між Україною та Угорщиною, Україною та Румунією, а також розділяє Словаччину та Угорщину. Такий потенціал вирішили використати для міжнародних перевезень. 

Повідомляє Інформатор.

Тиса стала сумнозвісно відомою через спроби ухилянтів перетнути державний кордон в напрямку європейських країн. Регулярні повідомлення про знайдених тут потопельників чи затриманих чоловіків мобілізаційного віку публікує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний.

Саме на березі цієї річки розташований міжнародний пункт пропуску “Вилок”, міст “Тиса”, КПП Чоп (Тиса) – Захонь. Подивитись можна нижче.

 

Цю річку можна використати в міжнародних перевезеннях, що і планує зробити Закарпатська ОДА. Як повідомляє Мирослав Білецький, до них звернулось з такою пропозицією ДП «Адміністрація річкових портів».

Сьогодні ж відбулась зустріч, на якій обговорили такі перспективи. В планах обладнати майбутній порт мультимодальним терміналом.

Такий комплект допоможе розвантажувати, завантажувати та зберігати вантажі на березі річки.

Річковий порт та мультимодальний термінал стануть першими об’єктами такого типу в межах Закарпаття. Його важливість для міжнародних перевезень для країни і нашого краю зокрема важко переоцінити“, – йдеться в дописі заступника.

Інформатор припускає, що з досвіду вже кількамісячного періодичного блокування товарних вантажівок на польсько-українському кордоні, такий річковий шлях може стати альтернативою на майбутнє.

Зараз над цим проєктом працюють фахівці, прикордонники, БУВР Тиси та ОДА.

Головне фото взято з відкритих джерел

Читати також: На Франківщині каналізаційні стоки потрапляють у притоку Бистриці-Солотвинської

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

 

Нагору