Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

В Івано-Франківську провели тренінг з першої домедичної допомоги

У вівторок, 26 березня, в молодіжному центрі “Параграф” Івано-Франківський Карітас, провів черговий безкоштовний  тренінг-практикум з першої домедичної допомоги, для місцевих жителів та внутрішньо переміщених осіб. 

Розповідає Інформатор.

Захід проводився для молоді, загалом долучилося 31 особа, це і місцеві мешканці, внутрішньо переміщені особи, волонтери, педагоги та ті люди, яким важливо знати про домедичну допомогу.

“Людське життя — найцінніший скарб, даний нам Богом. І кожне життя важливе, і за кожне життя потрібно боротися. І мати знання та навички, які зможуть врятувати його у критичний момент. На жаль, в реальних умовах це необхідність, а не інформація для роздумів.”, – розповіла Валентина Борульник, Аутріч Фасилітатор.

Як зазначив соціальний працівник Карітас Івано-Франківськ, Ігор Коржик — “Проєкт діє у 5 громадах Івано-Франківської області, а саме в Івано-Франківську, Богородчанах, Калуші, Долині та Вигоді”. Загалом Карітас Івано-Франківськ,  у партнерстві з УВКБ ООН в Івано-Франківську, провели вже третій практичний тренінг, який направлений на здобуття навичок з першої домедичної допомоги”.

Цінними теоретичними знаннями та практичними навичками поділилася Леся Марковецька, сертифікована тренерка за курсом підготовки бойового медика.

«Необхідно мати знання з надання домедичної допомоги, тому що є такі критичні стани, які потребують термінової сторонньої допомоги. Це сильні кровотечі, зупинка серця, стороннє тіло в верхніх дихальних шляхах. Тому людина, яка знаходиться поряд в цей критичний момент і має навички надання домедичної допомоги, може врятувати життя»,- ділиться пані Леся.

На тренінгу підіймалися надважливі теми, такі як серцево-легенева реанімація, накладання жгута-турнікета та тампонада рани при сильних кровотечах. Присутні отримали знання з надання першої допомоги при утопленні та при судомах чи епілепсії. Також поговорили про кліщів та хворобу Лайма, адже з приходом весни зустріч з ними неминуча.

Читайте також: Франківські лікарі врятували ногу військового від ампутації

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору