Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

52 зрадника України, серед яких може опинитись священник з Прикарпаття

Рух “ЧЕСНО” створив перелік священнослужителів, які перейшли на бік ворога. Серед 52 зрадників, більшість – це представники УПЦ (МП).  Їх число може поповнити священник з Надвірнянщини.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на СБУ.

Йдеться про Руслана Калинчука, який отримав підозру від СБУ через співпрацю з ворогом. Йдеться про масштабну операцію спецслужбовців, які затримали 15 учасників угрупування. Колаборанти розповсюджували наративи кремля.

Наразі це одна із найбільших мереж фсб, яка діяла в Україні з початку повномасштабного вторгнення. Вона мала чітку ієрархію та розподіл функцій, а також – постійний зв’язок із найбільшими ЗМІ рф, які одразу підхоплювали «потрібний» контент“, – йдеться в повідомленні СБУ.

Зрадники поширювали матеріали  у Telegram та YouTube, а також на сторінках у Facebook та офіційних сайтах різних єпархій УПЦ (МП), які мали викликати міжконфесійну ворожнечу та виправдовувати російську агресію.

Одним з учасників інформатаки може бути священник УПЦ (МП) родом з Надвірнянщини. У будинку Калинчука вже провели обшуки.

Зараз Руслан працює на московській православній радіостанції «Радонєж», на початку повномасштабного вторгнення він втік до росії через Молодову.

В Україні йому інкримінують колабораціонізм, а саме інформаційну діяльність у співпраці з державою-агресором, спрямовану на підтримку держави-агресора та на уникнення нею відповідальності за збройну агресію проти України (ч. 6 ст. 111-1 КК України)“,- повідомляють спецслужби.

Наразі в перелік колаборантів та зрадників України від Руху “Чесно” входять 52 священнослужителі, більшість належать до УПЦ (МП).

Інформатор нагадує, що за співпрацю з ворогом передбачено покарання!

Головне фото з пропагандистської ютуб-програми «Радонєж».

Читати також: Рік без УПЦ МП: як виглядає церква на Довженка сьогодні

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору