Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що продають на ринку Франківська: фото

Ринки – це чи не одне з найколоритніших місць будь-якого міста. Тут можна і купити свіжі продукти, і поспілкуватися з людьми. А ще це скарбниця для яскравих фото та самобутніх сюжетів. Що надибав Інформатор на ринку Франківська далі в матеріалі. 

Розповідає Інформатор.

Неділя – базарний день. Ви могли чути такий вираз від своїх рідних, особливо, старшого віку. В християнських звичаях заведено відпочивати в цей день, тому, щоб не втрачати час, люди йшли на ринки по закупи. Така традиція збереглась і зараз, до прикладу, найжвавіші торгові дні – це саме субота та неділя, а ось в понеділок у Франківську майже не знайдеш ринкарів.

Що можна знайти на прилавках? 

Бачимо помідори, перець, капусту, лимони, апельсини й, що дивує, полуницю та лохину.

До слова, полуниця зараз коштує від 200 гривень за кілограм. За словами продавців, цю вирощують в Закарпатті.

Яйця, хрін, насіння та багато в’язок часнику. Нагадують декорації з фільмів і виглядають дуже колоритно.

Калину, до слова, використовують в народній медицині як ліки проти простуди та кашлю. Проте перед вживанням варто проконсультуватися з лікарем.

Зелень має неабияку популярність, покупців вистачає. Саме час додавати кріп та петрушку до страв, наприклад, до борщу. А смакувати страву можна зі шматочком чорного хліба та цибулею.

Фото зроблене 30 березня

Зокрема бачимо сітки з картоплею та цибулею, а ось ціни на останню ми порівнювали в нашому матеріалі “Цибуля на Прикарпатті здешевшала більше ніж в половину”. Якщо бажаєте дізнатися наскільки – ласкаво просимо до прочитання.

За декілька метрів від Центрального ринку, навпроти скверу “на Валах”, можна помітити закуток, де продають вживані речі. Така собі імпровізована барахолка.

На ринку, окрім овочів, можна знайти й м’ясо, ковбаси та молочну продукцію, проте такий товар має проходити ветеринарно-санітарну перевірку. Уточнюйте документи у продавців перед покупкою, а якщо вам не можуть їх надати – Інформатор радить уникати несертифікованих товарів.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору