Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Гід на тиждень: куди піти у Франківську 1-7 квітня| афіша

Гід на тиждень: куди піти у Франківську 1-7 квітня| афіша

Перший тиждень квітня, для жителів та гостей нашого міста заплановано ряд цікавих та пізнавальних культурно-мистецьких заходів.

У добірці Інформатор зібрав все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

1 квітня

Книжковий клуб “Франківськ читає”

Книжковий клуб запрошує — незабаром у них книжкова зустріч: побачення з книжкою.

Книжкою березня, за голосуванням присутніх на минулому клубі, стали аж дві книжки.

1) «Дівчина з ведмедиком» — модерністський неокласичний інтелектуальний роман українського письменника Віктора Петрова-Домонтовича (1894—1969), написаний 1928 року. Чому твір має таку назву?

У романі цей образ-символ, спроєктований на психіку Іполита Варецького, головного героя твору, набуває метафоричного значення, а саме: безтямно закоханим чоловіком маніпулює «синьоока дівчинка в довгих панчішках», яка схопила іграшку – ведмедика за ногу і «розмахує ним з боку в бік», граючись у кохання.

Захопливий і доволі екстраваґантний роман «Дівчина з ведмедиком» розповідає про кохання поміркованого учителя і його учениці-бунтарки. Однак це також блискучий приклад інтелектуальної прози про зміну культурних орієнтацій і трагічну розколотість людини, якій випало жити у кризову добу.

2) “Вілла Анемона” – фікшн, де “Орфей та Еврідіка міняються ролями”.

Рута Маковій, героїня дебютного роману франківської письменниці, поетеси та перекладачки Галини Петросаняк, опиняється у Швейцарії і мимоволі стає співучасницею чогось, що вважає злочином. Натомість для швейцарських колег Рути про злочин не йдеться: у їхньому світі подібне давно стало рутиною… У цьому романі зіштовхуються різні світогляди. Фундаментальні поняття, які ми вважаємо однозначними, раптом загрозливо роздвоюються, змушуючи героїню, — а разом з нею й читачів, — шукати точних відповідей: що ж таке гідність, де межі свободи і залежності? У романі є кілька мотивів: недуга і старість, кохання і музика, драматичне поєднання добра і зла у людині.

Дрес-код: плаття для дівчат і сорочка для хлопців.

Де: Читацький клуб у Книгарні “Є” на вул. Незалежності, 31, 3 поверх.

Коли: 1 квітня, 18:00 – 19:30

2 квітня

Котигорошко

Немає спасу добрим людям від лютого кровожерного Змія! Як хто вже потрапить до його царства – світу-сонця довіку не побачить! Невже немає надії на порятунок у дівчинки Оленки та її братів, які тужать у страшному змієвому підземеллі? Велика у Змія сила! Але у Котигорошка…ще більша! Тому що проти доброти, кмітливості, мужності та козацької булави не встоять жодні грати!

Запрошуємо усіх хоробрих малят, разом з найсильнішим хлопчиком у світі, здолати Змія та переконатись, що Добро завжди перемагає Зло!

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 2 квітня, 12:00

Мюзикл “Гуцулка Ксеня”

У Драматичному театрі відбудеться мюзикл “Гуцулка Ксеня” в Івано-Франківську! Унікальна вистава вже здобула визнання в усіх куточках України. Секрет успіху у поєднанні традицій та сучасних сценічних рішень, включаючи лазерне шоу від “Show Service” та спеціально створені для вистави гуцульські костюми.

Сучасний український мюзикл
Отже, наша історія починається у Ворохті. Сюди приїхали свати і наречений із самої Америки. А вся справа у тому, що хлопець – теж етнічний українець з емігрантської родини. І батько заповів йому цілий мільйон доларів. Але за однієї умови: той повинен знайти собі наречену на батьківщині, у Карпатах.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 2 квітня, 18:00

«ВЕЧІР МУЗИКИ КОМПОЗИТОРІВ УКРАЇНИ»

АКАДЕМІЧНИЙ КАМЕРНИЙ ОРКЕСТР «HARMONIA NOBILE»

Художній керівник, концертмейстер та солістка – народна артистка України Наталія МАНДРИКА.

Солісти:

  • заслужений діяч мистецтв України Владислав ПІРУС – фортепіано;+
  • Володимир БАНАШЕК – віолончель;
  • Євген ЯКИМОВИЧ – глокеншпиль;
  • Ведуча концерту – Христина КОБИЛЬЧУК;

В програмі твори Максима Березовського, Анатолія Кос-Анатольського, Івана Фіцаловича, Арсена Бучинського та ін.

Де: Леся Курбаса 3

Коли: 2 квітня, 18:30

“V.I.P. ТЕРНОПІЛЬ. GLORY TO UKRAINE”

Неодноразові переможці шоу «Розсміши коміка» та призери «Ліги сміху, одна з найкращих гумористичних команд України» – VIP Тернопіль у рамках благодійного туру Україною на підтримку ЗСУ з концертною програмою “Glory to Ukraine”.

На вас чекає незабутня зустріч з улюбленими героями скетчкому «Країна У» та сіткому «Одного разу під Полтавою», серіалу «Готель Галіція» і чимало екслюзивчиків.

Під час кожного їхнього виступу амплітуда жартів і дотепів зашкалює, а зал вибухає оваціями й хвилями вірусного сміху, який неможливо стримати чи зупинити.

Чого варті лише комічні історії про політиків, смішні сцени про взаємини Таньки та Володьки, а також про справжній український дзен: смерть Путлера, ганебну втечу русні з нашої землі й червону площу в вогні?!.

Друзі, готові разом із VIP Тернопіль посміятись досхочу, підняти настрій і долучитись до збору коштів на підтримку ЗСУ?

Зустрічайте Таньку, Володьку і весь акторський склад улюбленої гумористичної команди у Вашому місті! Вони стовідсотково вміють підняти настрій навіть тоді, коли буває зовсім не до сміху…

Де: Zosina Wola вул. Джохара Дудаєва, 10

Коли: 2 квітня, 19:00

ВівтоRок, благодійний концерт

Другий благодійний концерт івано-франківських музикантів ВівтоRок, для збору коштів на дрон.

  • Злипні;
  • WSP;
  • La Blur;
  • New Abstraction;
  • ведучий: MC Dovbush

Де: вул. Пилипа Орлика, 7,

Коли: 2 квітня, 19:00

3 квітня

Чарівна історія “Аладін і чарівна лампа”

Чи бажаєте ви вирушити у східну казку? Туди, де є місце і прекрасній принцесі, і красунчику принцу, і чарівнику з тонким гумором? Тоді вам точно потрібно відвідати Івано-Франківський національний академічний театр ім. І. Франка в грудні. Саме тут буде розіграна музична вистава “Аладін і чарівна лампа”.

І хоч організатори вистави позиціюють її, як дитячий захід, цікавою буде вона навіть дорослим. А все тому, що казки потрібні всім і завжди, щоб зарядитися надією на добре і світле, і просто відірватися від сірих буднів.

Просто зараз ви можете придбати квиток на виставу для себе, своєї сім’ї та близьких. До речі, не забудьте, подивитися й інші вистави театру!

Чари східної ночі
Театральна вистава “Аладін і чарівна лампа” відбуватиметься на головній сцені академічного театру. Тривалість вистави становитиме 1 годину.

Що ж до сюжету, то історія про Аладдіна та його кохану вам давно відома. Тож, завітавши на виставу, ви зустрінете всіх героїв казки, переживете всі їхні пригоди, і врешті-решт зможете потішитись щасливою кінцівкою. Чи ні? Але точно про це ви дізнаєтеся, коли сидітимете в залі.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 3 квітня, 12:00

Футбольний матч “УРАГАН-КАРДИНАЛ”

НФК «Ураган» прийматиме на домашньому майданчикуФК «Кардинал – Рівне» у рамках 26-го туру VbetЕкстра-ліги сезону 2023/2024.

Де: Манеж коледжу фізичного виховання (вул. Гетьмана Мазепи, 142а)

Коли: 3 квітня 15:00

Виставка графіки Дмитра Парути

Дмитро Парута – графік і живописець. Навчався у Вижницькому училищі прикладного мистецтва, потім – в Українському Поліграфічному інституті ім. І. Федорова.

У 1979 р. закінчив Львівську  Академію мистецтв. Викладач Львівського державного коледжу декоративного й ужиткового мистецтва ім. І. Труша.

Член Національної спілки художників України (1989).

Де: вул. Галицька, 4а

Коли: 3 квітня, 17:00

Гурт NAZVA. Перший сольний концерт в Івано-Франківську

Гурт NAZVA – це унікальне творче поєднання Донбасу й Галичини.

З 2019 року колектив від «новачків» доріс до статусу фіналістів Нацвідбору «Євробачення-2024». Про успіх NAZVA свідчить також неабияка популярність пісень гурту на різних стрімінгових та музичних платформах, понад 4 мільйони переглядів на YouTube і перше місце в українському топі Shazam. Музика NAZVA народжується завдяки гармонійному поєднанню контрабаса, альту, клавіш та флор-тому.

Цього весняного вечора Ваґабундо заповнить альтернативний етно-арт хаос. Готуйтесь стрибати як справжні «сіґеле-міґеле» під улюблену композицію, а також відкривайте чакри для енергії, що сповнює такі хіти як Slavic English, «На дно», «Тихо-тихо» та інші.

Незабутнє шалене дійство точно вартує вашої уваги. Побачимось!

Де: Ваґабундо

Коли: 3 квітня, 19:00

KOLA

Співачка KOLA сьогодні є справжнім голосом української незламності. Її пісні стають надійною емоційною опорою для слухачів. Популярні композиції у виконанні KOLA завжди впізнають і знають напам’ять. Нові треки співачки привертають увагу аудиторії ще до офіційної презентації завдяки сніпетам в інстраграм. Виступи талановитої виконавиці збирають повні зали, пісні отримують нагороди та стають саундтреками. Так композиція «Цінувати життя» стала супроводом до серіалу, в якому розкриваються реалії життя під час повномасштабного вторгнення.

В рамках весняного концертного туру українськими містами KOLA презентує всім свою особливу програму з головних хітів та нових треків. «Чи разом?», «Дочекаюсь», «Біля серця», «Люди», «Бути простим» та інші роботи прозвучать в оригінальному виконанні, даруючи ще більше вражень та яскравих емоцій слухачам. Як і всі виступи KOLA, цей концерт матиме благодійну мету – допомогти Збройним Силам України.

Де: ККЗ Арена-центр Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46

Коли: 3 квітня, 19:00

Вистава “Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує”

Режисер вистави Ростислав Держипільський знову здивує глядачів неочікуваним концептуальним рішенням своєї нової постановки.

Історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амедео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгортатиметься в наш час, у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе абсолютним генієм.

Колаж з реальних та уявних персонажів, дворівневий мистецький простір сцени-цеху з мольбертами та лікарняними ліжками, пластичне рішення від Ольги Семьошкіної та «жива» музика доповнять сміливу концепцію нового театрального експерименту режисера-новатора Ростислава Держипільського.

За основу сценарію взято ідею фільму Міка Девіса “Модільяні” (2004 р.), однак режисер постановки інтерпретує його за власним баченням.

Головний герой вистави вважає себе Модільяні, палата психіатричної лікарні в його уяві перетворюється то на художній зал академії мистецтв, то на апартаменти, виставкові зали й вулиці Парижу, то на богемне кафе «Ротонда» – місце зустрічей видатних митців початку ХХ століття, а самі митці – художники, поети, скульптори і драматурги – живуть лише в його уяві. Але є у виставі й персонажі зі справжнього життя – це його дружина, її батьки і лікарка, та й вони в його фантазії мають інші імена й обличчя…

“Ця вистава про те, як митець зіштовхується із суспільством, чи може він співіснувати з ним, чи може поєднувати творче життя із сімейним затишком. Ця вистава про абсолютного генія і його хрест” – так сформулював ідею постановки режисер Ростислав Держипільський.

“Ця вистава про мистецтво як хворобу. Це коли митець прокидається, він не може не працювати. Це свого роду наркоманія. Це хвороба в усіх її проявах. Разом із тим мистецтво має здатність лікувати. Сьогодні відомі приклади зцілення мистецтвом – арт-терапія, наприклад”, – зазначила художник-постановник вистави Олеся Головач.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 3 квітня, 19:00

4 квітня

“З дому додому” персональна виставка Марти Базак

«З дому додому» — це персональна виставка робіт коломийської художниці Марти Базак з різних періодів її мистецької практики, виставка з думкою про ретроспективність та спроба погляду на роботу художниці з висоти пташиного польоту. Ця виставка є першим ширшим показом робіт Марти у Франківську з часів «Виставки шістьох» (1988) та епізодичних показів робіт на бієнале «Імпреза» та бієнале художнього текстилю «Скіфія».

Тематична рамка виставки включає питання пошуку себе та пошук визначення дому. «Це про шлях художниці, який вимірюється рутиною, повторюванням і спогляданням», — каже Тереза Яковина, яка курує цю виставку. Тереза Яковина — міждисциплінарна художниця, сценографка, перформерка та донька Марти. Сімейність, спадковість та повторюваність — це й тема, й спосіб створення.

Виставку відкрилася 23 березня о 16:00, а триватиме вона до 13 квітня в Асортиментній кімнаті (у просторі Книгозбірні).

Марта Базак (1953, Коломия) — художниця, науковиця, викладачка, музейна працівниця. Одна з двох художниць, яку (поряд з Веселою Найденовою) зараховують до «станіславського феномену» та художнього покоління Імпрези.

Заслужена художниця України з 2009 року та членкиня Національної спілки художників України з 1989 року. Влітку 1991 року мала персональну виставку в Українському домі (тоді — Музеї Леніна), яку довелось відкласти на кілька тижнів через серпневий путч в Москві. Відтоді вона мала понад тридцять персональних показів по світу. Працює з різними медіумами в галузі декоративно-прикладного мистецтва, живопису та графіки, але найбільш відомою є завдяки художньому текстилю та гобеленам.

Її роботи зберігаються в колекціях Національного музею українського декоративного мистецтва на території Києво-Печерської Лаври, Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й. Кобринського (Коломия), у Франківському краєзнавчому музеї, Національному музеї Тараса Шевченка (Київ), та Дирекції художніх виставок Міністерства культури України, а також у приватних зібраннях Європи та Америки.

Де: Асортиментна кімната вул. Січевих Стрільців, 15

Коли: 12:00-18:00

GRANDMA’S SMUZI

Grandma’s Smuzi доповнюють європейський тур «Весна Прийде» українськими містами!

Цього разу змінили формат і вперше в історії гурту всі концерти в рамках туру Україною відбудуться на локаціях з наявними фан-зонами. Це означає, що ви матиме унікальну можливість насолодитися нашою музикою в особливій атмосфері, де кожна нота буде відчуватися ще інтенсивніше та зможе ще глибше доторкнутися до вашого серця!

Готуйтеся до найяскравіших емоцій та незабутніх музичних вражень!

В рамках кожного з турів гурт збирає гроші для забезпечення потреб бригади НБУ Азов, українська частина туру «Весна прийде!» не стане виключенням.

Де: Zosina Wola вул. Джохара Дудаєва, 10

Коли: 4 квітня, 18:30

Вистава “Лісова пісня на полі крові”

«Лісова пісня на полі крові» – прем’єра за драматичними творами геніальної Лесі Українки у жанровому визначенні «метаморфози душі».

Постановка про велику любов, яку неможливо осягнути – любов земну і любов небесну, котрі виходять з одного джерела.

Про страшну зраду – зраду собі справжньому і зраду своєму Вчителю…

Про величезний біль і велике прощення, які насправді можуть стати рятівними.

Цією постановкою Франківський драмтеатр відкриває новий – шостий числом – сценічний майданчик, що має назву «сцена-межа», де і глядачі, і персонажі, – що дуже символічно сьогодні – сидітимуть за одним столом.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 4 квітня, 18:00

Концертна програма «ІСПАНСЬКА ГІТАРА»

Концертна програма «ІСПАНСЬКА ГІТАРА» від соліста Національної філармонії України, заслуженого артиста України Андрія ОСТАПЕНКА (гітара, м. Київ).

Де: Леся Курбаса 3

Коли: 4 квітня, 18:30

“БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ” з акустичною програмою

4 квітня 2024 року в Івано-Франківському національному академічному драматичному театрі ім. Івана Франка відбудеться концерт “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ”.

На думку музикантів “БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ”, концерти роблять не артисти, а глядачі, які прийшли в цей вечір на виступ. Акустична програма гурту дозволяє зробити спілкування більш інтимним. Добре знайомі пісні отримують нове звучання, сама атмосфера таких концертів сильно відрізняється від живих виступів з електро гітарами.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 4 квітня, 19:00

5 квітня

ПІСНЯ БУДЕ ПОМІЖ НАС

Ансамбль народної музики «БРЕВІС»,обласної філармонії імені Іри МАЛАНЮК.

  • Художній керівник – заслужений артист України Ярослав БИБИК.
  • Солісти-вокалісти: Оксана КРЕЧКО (сопрано), Оксана РОМАНЮК (сопрано), Мар’яна БИБИК (альт).
  • Солісти-інструменталісти: Ірина БОРУХ (скрипка).
  • Ігор КРИХОВСЬКИЙ (сопілка, най)
  • Концертний ансамбль «БУДЬМО»
  • Художній керівник – Ростислав КОВАЛЬ

У програмі твори Володимира ІВАСЮКА та пісні з репертуару Квітки ЦІСИК

Де: Леся Курбаса 3

Коли: 5 квітня, 18:30

Інтенсив Вогнеходіння

Великий День Даждьбога, який за сонячним календарем випадає на 5 квітня, – відбувається остаточна перемога Вогню над льодом.

Феноменальний “ключ” до нової щасливої долі – Вуглеходіння!

Немає межі силам і можливостям людини.

Будь-яка перешкода має бути народженням можливості.

У минулі часи Вуглеходіння практикували люди повсюдно. Історики постійно знаходять, підтверджують факти, що Вуглеходінням займалися в різних країнах. І в наші дні є ті, хто із задоволенням регулярно ходить по гарячому вугіллю. Чому вони це роблять знову і знову? Тому, що це найсильніша практика, яка КОРИСНА: для оздоровлення тіла,
для відновлення емоційного фону, для зміцнення духу.

І не треба володіти надздібностями чи унікальними стопами, просто потрібно прийти та спробувати. Полум’я життя займається, перетворюючи старе в світло невгасиме.

Деталі ТУТ.

Де: вулиця Степана Тудора, 4

Коли: 5 квітня, 18:00-21:00

Оля Цибульська їде в Івано-Франківськ

Творча зустріч для особливих жінок та дівчат.

Ми говоритимемо про життєві історії, які роблять нас сильнішими та про високі цінності, що набагато ближче як ми думаємо.

Разом ми читатимемо книгу «ЦвіТи», яка є ілюстрацією життєвого шляху люблячої мами, мудрої дружини та неймоврної жінки – Олі Цибульської. І обовʼязково будемо співати.

Де: Готель «Надія» / зал «НАЦІОНАЛЬНИЙ»

Коли: 5 квітня, 19:00

СТВОРЕННЯ УКРАЇНСЬКОГО ФІЛЬМУ ДОВБУШ

Олесь Санін, один з найуспішніших українських режисерів та продюсерів, кожен фільм якого ставав національною кіноподією, вирішив зробити фільм про фільм ДОВБУШ спільно з глядачами.

Протягом двох годин свою історію про славу і героїв вам відверто розкаже і покаже режисер, а ви зможете задавати свої запитання, висловлювати особисті побажання та впливати на створення кіно.

Ви потрапите за лаштунки творчого процесу, побачите унікальний документальний матеріал зі знімального майданчика, почуєте з перших уcт історію створення наймаштабнішого українського фільму.

Захоплива кінорозповідь про сотні ескізів та тисячі проб. Про вибір акторів та локацій, про репетиції, зйомки, монтаж та музику… про все це та більше. Буде цікаво, весело і правдиво!

Під час зустрічі у залі буде проходити зйомка. На окремому каналі в мережі ви зможете слідкувати за розвитком шоу та монтажем фільму про ДОВБУШ.

Прибуток з кожного квитка піде на підтримку ЗСУ через «Фонд Україна – мій дім» (ukraine-foundation.org).

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 5 квітня, 19:00

6 квітня

Конференція HR for Business. Нова реальність. HR майстерня

Вже 6 квітня запрошують т на конференцію HR FOR BUSINESS

  • 13 спікерів та 13 актуальних тем;
  • панельна дискусія та запис виступів;
  • офлайн в Івано-Франківську та онлайн;
  • крутий нетворкінг та нові знайомства;
  • фуршет та подарунки від партнерів…

Цього разу розкажуть про:

  • Аналітика ринку праці;
  • Емоційне виснаження впродовж війни: на що опиратися, аби допомогти собі та іншим;
  • Роль HR-фахівця в організаційних конфліктах;
  • AI-помічник для HR;
  • Арт-терапія в компаніях, як практика турботи про психічне здоров’я ваших колег;
  • Як обраховувати фінансову ефективність роботи менеджера та рекрутера. Фінанси для HR;
  • Зворотний зв’язок – подарунок, що укріплює вашу взаємодію і будує довіру;
  • Як HR менеджеру ефектно та ефективно презентувати себе;
  • Як правильно екологічно повернути військовослужбовців з бойовим досвідом до професійного життя. Очікування очима військової;
  • Чи залишився хтось здоровий;
  • Навчання персоналу в період війни;

Деталі ТУТ.

Де: Тараса Шевченка вулиця, 11

Коли: 6 квітня, 9:30-19:30

Відкрите тринування

Якщо ви досі вагаєтесь чи йти вам до нас на тренування з бігу, чи ні – у вас є унікальна можливість СПРОБУВАТИ!

Якщо ти довго вагаєшся, боїшся прийти в клуб, не віриш в свої сили і думаєш, що не впораєшся – настав твій час.

До кожного в тренера ІНДИВІДУАЛЬНИЙ підхід, адже кожен приходить з власними можливостями та підготовкою.

Але прийшовши, ви зрозумієте, наскільки тренування – це кайф.

Де: Міське озеро

Коли: 6 квітня, 10:00

Інтенсив «Маркетинг для бізнесу: що робити, кого наймати, як вимірювати?»

Лектор — Григорій Гурошев (Founder & CEO маркетингової компанії The Unlimited).

Але найкраще про лектора скажуть кейси з компаніями, з якими він працював разом зі своєю командою: Coca-Cola, Uklon, Ukragasbank, SD Capital, Monte, Canon, Fintellect, Business Constructor, Fondy, Binotel, Harley-Davidson, Lenovo-Motorola, Perno Ricard, ACCA Global.

Інтенсив буде складатись з трьох блоків.

Маркетингова система координат для підприємця.

• Що взагалі таке маркетинг;
• Основні функції маркетингу;
• Які існують інструменти маркетингу та які з них актуальні в українських реаліях на сьогодні.

Хайрінг, ролі і команда.

• Як і кого наймати;
• Як побудувати правильну кадрову структуру в маркетингу;
• Як ставити цим людям задачі і як зрозуміти: кваліфіковані вони чи ні.

Гроші і КРІ.

• Бюджетування інструментів;
• Вимірювання і види КРІ;
• Види аналітики, початковий маркетинговий дешборд підприємця.

Деталі ТУТ.

Де: Промприлад, 2 поверх (офіс vio.agency) вул. Української Перемоги, 23

Коли: 6 квітня, 11:00

Вистава “Сватання на Гончарівці” 

Жанр: дивна комедія

Режисура, сценічне рішення, музичне оформлення – заслужений артист України Олексій Гнатковський

Свіже, колоритне, сповнене веселими діалогами та найрізноманітнішими людськими перипетіями прочитання п’єси українського класика Григорія Квітки-Основ’яненко. Любовні інтриги, весілля, несподівані зустрічі та дивні події – ось що чекає глядачів, котрі вирушать до Гончарівки, на сватання…

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 6 квітня, 18:00

7 квітня

Майстер-клас швидкісного складання кубика Рубіка

Новий захопливий воркшоп у Робоклубі!

7 квітня о 11:30 год. буде проведено майстер-клас швидкісного складання кубика Рубіка для дітей від 7 років!

Під час воркшопу Ваша дитина:

• навчатиметься вільно складати кубик Рубіка за певною формулою;
• розвине дрібну моторику, логіку та просторову уяву;
• навчатиметься критично й системно мислити!

Тренування мозку, памʼяті, розвиток корисних навиків та пізнання нового й цікавого!

Тривалість уроку – 60 хв. Вартість – 250 грн.

Де: вулиця Академіка Сахарова, 23.

Коли: 7 квітня, 11:30

Вистава “ПОПЕЛЮШКА”

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 7 квітня, 12:00

Вистава “Енеїда”

Феєрія – бурлеск за мотивами однойменної поеми І. Котляревського.

Даний спектакль є актуальною сучасною інтерпретацією чудового комедійного шедевра і через призму подій, що  відбуваються на сцені,  тонко розглядає сьогоднішні реалії України. Для своєї інсценізації Р. Держипільський і А. Гнатковський вибрали ту частину поеми, де йдуть військові дії. Однак за словами самого режисера-постановника, мова в постановці йде не стільки про політику, скільки про становлення і самовизначення нації.

Щоб потрапити на феєрію-бурлеск за мотивами поеми І. Котляревського “Енеїда”, купуйте квитки на сайті і в касах міста.

На який комедійний спектакль піти? На “Енеїду” Р. Держипільського!

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 7 квітня, 18:00

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору