Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

УГКЦ звернулась до поліції через руйнування паркану на місці будівництва церкви

УГКЦ звернулась до поліції через руйнування паркану на місці будівництва церкви

Івано-Франківська архієпархія УГКЦ подала до поліції 3 заяви через пошкодження паркану на місці будівництва. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Суспільне.

Паркан пошкодили під час недільного “пікніку”, де зібрались містяни, які проти будівництва церкви біля міського озера.

В УГКЦ руйнування паркану назвали вандалізмом, а про протест висловились так:

“Людина має право на мітинг і на протест, але в законний спосіб. Те, що відбулося, називається вандалізмом. І ми не дозволимо топтати так церкву й одну з її інституцій. Три заяви в поліцію написані, тому що це — такі молоді хлопці, які так рвано “розмітували” отим парканом. В мене здивування: чому вони не на захисті нашої Батьківщини, а на захисті природи, на якій можна випити та з’їсти. Юрист архієпархії три рази звертався в поліцію щодо пошкодження майна, демонстрував дописи та відео, як це все відбувалося”, – розповів отець Віталій Максимів. 

Речниця поліції Тетяна Іванюк підтвердила що до поліції надійшли 3 заяви від представників УГКЦ.

3 квітня представники духівництва проведуть закриту зустріч з активістами, які проти будівництва.

У питанні зміни місця будівництва отець каже, що будуть комунікувати з активістами. Крім того, отець Віталій розповів, що чув, що містяни надсилали главі УГКЦ Святославу Шевчуку документи щодо будівництва церкви, проте не володіє подробицями.

Франківка Юлія дала Суспільному текст листа, який надіслала главі УГКЦ Святославу Шевчуку. У ньому повідомили про петицію на сайті міськвиконкому проти будівництва церкви, яка зібрала понад 1100 підписів, та просила змінити місце спорудження храму.

“Ми, як громада та як віряни різних конфесій, в переважній більшості греко-католики, — не проти церкви. Ми — проти забудови зеленої зони, вже облаштованої за бюджетні гроші у 2020 році відпочинкової ділянки, на якій немає торгівлі чи інших споруд, а лише лавиці і столи, трава і залишки дерев. Там проводять час сім’ями, друзями, а школярі ходять на екскурсії, займаються спортом. Ситуація не є тупиковою — можна попросити у влади альтернативну ділянку, яка не буде знищувати зелену зону”, — йдеться у листі.

Представники УГКЦ дали відповідь активістам, у якій йдеться, що блаженніший Святослав ознайомився зі змістом звернення і доручив передати його архиєпископу і митрополиту Івано-Франківському Володимиру Війтишину.

Нагадаємо, у неділю, 31 березня франківці зібрались пікнік біля озера, тим самим вони висловили протест проти будівництва церкви та знищення рекреаційної зони біля міського озера. Запрошення отримав і очільник міста, про не навідався до активістів.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору