Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Франківську відбувся вечір-портрет творчості Квітки Цісик

У Франківську відбувся вечір-портрет творчості Квітки Цісик

Сьогодні, 4 квітня, в актовому залі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, відбувся вечір-портрет присвячений творчості Квітки Цісик.

Повідомляє Інформатор 

Квітка Цісик легендарна співачка українського походження. Народилася в Сполучених Штатах Америки, в сім’ї українських біженців вона настільки змогла полюбити Україну, що стала відомою з-за океану

Цісик належала до тих співачок, про яких дуже мало говорять. І цей творчий вечір присвячений пізнанню її.

На вечорі виступали різні актори, які виконували роль Квітки Цісик маленької та дорослої, батьків співачки, а також ведучі. Кожний актор та глядач зміг поринути та відчути ті часи, коли жила легендарна співачка українського походження, яка стала душею українського народу, хоча могла загубитися за океаном.

За словами організаторки події – пані Мирослави, Квітка Цісик – визначна постать, яка не народившись в Україні, популяризувала і дуже любила українську музику.

“Я хочу сьогодні, цим виступом донести, що не важливо де б ти не був, ти повинен пам’ятати своє українське коріння. Наші українці, які зараз за кордоном, повинні популяризувати й зберігати українську культуру там”, – каже пані Мирослава.

Дорослу Квітку Цісик зіграла дівчина Яна вона каже, що: – “Вжитись в цю роль було дуже легко, оскільки від Квітки Цісик віє справжній дух України”.

За словами першої проректоки університету, Валентини Якубів, в стінах Прикарпатського університету вечір-портрет відбувся вперше.

Запрошеними були студенти мистецьких спеціальностей та студенти з факультету філології та історії.

“Ми часто долучаємо студентів до таких заходів, які сприяють національно-патріотичному вихованню, тому що такі завдання для університетів надзвичайно важливі” – каже проректорка, Валентина Якубів.

Пані Христина, яка прийшла на цей виступ розповідає, що вже давно захоплюється творчістю Квітки Цісик, оскільки вона зробила вагомий вклад в українську музику, хоч все своє життя прожила в Америці.

“ У своїх спогадах вона розповідала, як сильно любить Україну, завжди старалась співати українською. Не тільки в Україні вона прославилась, а й в США зробила значний внесок та була на рівні з видатними на той час артистами, бо її голос був неймовірним”, – додає глядачка Христина.

Квітка Цісик завжди відчувала біль України, який на жаль є й сьогодні. Саме за незалежність вона боролась там, за океаном. Хоч, будучи далеко від України, думками завжди була з українцями.

Сьогодні сотні українців змушені тікати з власних домівок на чужину, як це зробили батьки співачки.

Вечір-портрет тривав півтори години.

Інформатор бажає приємного прочитання.

Марія Гарасим. 

Читайте також: Що подивитися у франківському театрі ляльок | Афіша

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору