Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

Їздить по області говорить про очевидне: як одіозний нардеп дороги на Франківщині перевіряє

як одіозний нардеп дороги на Франківщині перевіряє

Народний депутат, голова тимчасової слідчої комісії “Нацресурс” Микола Тищенко побував на Прикарпатті. Він перевіряв ремонт доріг та мостів в області.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на дописи нардепа.

Перевірки Тищенко здійснював не сам, з ним був нардеп, однопартієць Микола Галушко. У першому відео з Івано-Франківщини він зазначив, що була інформація про неефективне використання державних коштів.

Компетенція Миколи Тищенка при таких перевірках під питанням. Він відомий здебільшого корупційними скандалами й поїздкою в Таїланд в часі війни.

Першу зупинку нардеп з командою зробив на ділянці відремонтованої дороги на Тисмениччині, у селі Погоня.

Перше порушення – це змішування піщано-гравійної суміші, що була змішана з річковою галькою. Колеги Тищенка перевірили об’єм ґрунту, оскільки, на думку Тищенка та його колег, є вкраплення сумішей, що є порушенням норм.

Наступною зупинкою комісії на Прикарпатті стало село Стопчатів. Де на їхньому маршруті трапився міст, неподалік озера Лебедин.

“Держава сплатила кошти, але в рамках перевірки виявлено неналежне виконання ремонтних робіт мосту” – так Тищенко оцінив стан виконаного ремонту. 

Наступною зупинкою команди став міст у селі Буковець, що на середині дороги з Верховини  до Косова.

Тищенко записав відео звернення до профільного віцепрем’єра Кубракова, де показав ями на мості та запитав коли Олександр Кубраков сам відвідував даний напрямок дороги. 

Остання зупинка Тищенка з командою на Франківщині – це міст на ділянці дроги Р-24 поблизу села Кривопілля, де він показав “новий міст”, який здали в експлуатацію у 2021 році. Проте, відбувся зсув ґрунту і на момент знімання відео  наслідки не прибрали.

Підсумком перевірок Тищенка з командою стало розпочате кримінальне провадження слідчими ГУНП в Івано-Франківської області за ч. 3 ст. 191 ККУ. Йдеться про можливе розкрадання державних коштів групою осіб. Досудове розслідування триває.

Що відомо про ТСК “Нацресурс” і чому її представники перевіряють стан доріг?

Микола Тищенко проводить перевірки від тимчасової слідчої комісії “Нацресурс”. Комісію він очолював з часу її створення у жовтні 2022 року. Основою сферою її діяльності, відповідно до постанови про створення, є розслідування можливих фактів неефективної діяльності Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України, їх територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери їх управління, які могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів.

Проте, чи є у компетенції комісії перевірки стану дорожнього покриття – питання відкрите. А оскільки у відео з місць перевірок Микола Тищенко не знайомив глядачів зі своїми колегами з комісії то їх компетенція у ремонті доріг – невідома.

До слова, на своїй сторінці в Facebook нардеп досі послуговується російськомовною версією свого імені.

В резюме нардепа ресторанний бізнес і участь в різноманітних телешоу. Цікаво, який з цих видів професійного досвіду допомагає йому оцінювати стан доріг Прикарпаття.

Оленюк Лілія

Нагадаємо, що у червні минулого року Інформатор писав, що на ремонт та утримання автомобільних доріг на Прикарпатті з державного бюджету виділили 358 млн грн.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору