Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Збив російські “Калібри”. Льотчика з Прикарпаття нагородили орденом “Звитяги”

Збив російські "Калібри". У Франківську орденом "Звитяги" нагородили військового льотчика

У Прикарпатському національному університеті відбулося нагородження орденом “Звитяги” військового льотчика Дмитра Шкаревського за збиті російські “Калібри”.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на пресслужбу ПНУ ім. Василя Стефаника

Дмитро Шкаревський – український військовий льотчик, капітан 114 БрТА Повітряних сил Збройних сил України, учасник російсько-української війни.

Повномасштабне вторгнення військовий льотчик Дмитро Шкаревський зустрів вдома у Франківську у другий день відпустки.

Відразу зібрав речі і поїхав на роботу. Перший бойовий виліт він зробив вже 25 лютого 2022 року. Нищив окупантів на Київщині.

На зустрічі разом зі студентами були присутні викладачі кафедри Ярослава Атаманюк, Йосип Гілецький, та декан факультету природничих наук Віктор Случик.

Нагадаємо, що орден “Звитяги” є публічною загальноукраїнською недержавною з особливим статусом відзнакою, що вручається за бойові заслуги, мужність та відвагу, за сміливість та хоробрість, за проявлений героїзм в умовах воєнних дій.

Ним нагороджуються виключно захисники України. Девіз нагороди: “Від славного минулого, через героїчне сьогодення, в достойне майбутнє”.

“Під час зустрічі студенти запитували Дмитра щодо його досвіду та професійної кар’єри. Це дозволило їм отримати важливі відповіді та інсайти від військового льотчика, що збагатило їхні знання та розуміння військової справи та авіаційної галузі” , – повідомляють на сайті університету.

Інформатор вдячний Дмитру Шкаревському за захист Батьківщини і бажає міцного здоров’я.

До теми: Прикарпатського бійця нагородили відзнакою від головнокомандувача ЗСУ

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору