Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Сміття замість квартир: франківці скаржаться на стихійне сміттєзвалище

Сміття замість квартир: франківці скаржаться на стихійне сміттєзвалище

На території Івано-Франківська нові багатоповерхівки зростають на очах. Але є території, де замість них – ростуть гори сміття.  У соцмережах франківці повідомили про одне з таких місць, а Інформатор перевірив яка там ситуація зараз та  дізнався у комунальників – хто та коли прибиратиме цю територію.

У соціальній мережі Facebook мешканці мікрорайону Пасічна поскаржились на сміттєзвалище, що зростає просто перед їхніми  вікнами.

Ця територія знаходиться на вулиці Галицька 139.

Інформатор побував на цій території та побачив гору сміття, яке, ймовірно, там залишають мешканці будинків поблизу. Також є будівельне сміття.

Планово, на цій ділянці мали проводити будівельні роботи, проте забудовник припинив свою роботу і тут і на кількох інших локаціях.

Із запитанням про власника даної території та хто має її прибирати та доглядати, Інформатор звернувся до директора Департаменту житлової комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака.

“Ця територія знаходиться у приватній власності. Якщо б це була комунальна земля ми б вже давно там поприбирали. Ми не можемо витрачати державні кошти на прибирання приватної території. Цю ділянку ми плануємо прибрати на толоці”, – розповів Смушак. 

Толока запланована на 20 квітня, розпочатись має о 9:00.

Інформатор звернеться до забудовника, який відповідає за цю ділянку, за коментарем. Очікуйте у статтях наступного тижня.

Інформатор закликає містян свідомо ставитись до забруднень довкілля та не викидати сміття у не призначених для цього місцях.

Читайте також: до нас ніхто не звертався: деталі про будівництво церкви у Франківську

Оленюк Лілія

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору