Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Не нудьгуй вдома: куди піти у Франківську 8-14 квітня| афіша

Цього тижня у Франківську для жителів та гостей нашого міста заплановано ряд цікавих та пізнавальних культурно-мистецьких заходів.

У добірці Інформатор зібрав все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

9 квітня

Ziferblat

Гурт ZIFERBLAT уже відіграв два солд-аути у Києві й тепер їде у масштабний тур 20 містами України.

Колектив упевнено підкорив глядачів та суддів цьогорічного Нацвідбору на «Євробачення», посівши друге місце серед інших конкурсантів, і готовий продовжувати дарувати всім свою стильну та змістовну творчість.

Перший альбом гурту під назвою «Перетворення» був тепло сприйнятий музичним ком’юніті. А за версією премії «Музвар» колектив став переможцем у номінації «Найкращі нові імена альтернативної музики».

З приводу свого туру учасники ZIFERBLAT у своєму Instagram написали: «Любі, вже скоро зустрінемось з вами у першому всеукраїнському турі Ziferblat! Буде світло, сонячно й по-весняному тепло. Попереду – два десятки міст, безліч незабутніх концертів і зустрічей, на які ми так чекаємо. Не пропустіть!»

Де: ККЗ Арена-центр Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46

Коли: 9 квітня, 19:00

Притча “Вона — Земля”

Притча за новелами Василя Стефаника «Моє слово», «Виводили з села», «Марія», «Сини», «Діточа пригода», «Вона — Земля» та ін.

Інсценізація народного артиста України Ростислава Держипільського
Режисура та сценічне рішення — н.а. України Ростислав Держипільський
Режисура — лауреат національної премії України ім. Т.Шевченка Наталія Половинка

Бог, Мати, Син, Земля, Дорога — то є святі образи на іконостасі планети. Мученики і праведники історії людства волають про милосердя та любов, про воз‘єднання Матері і Сина, про кінець війни…

Вистава-зойк Матері-Землі за убитими дітьми, у якій «очищення» — трансформація безмежного болю у безмежну віру, у світло творіння Нації — відбувається через сакральне молитовне дійство.

«Я писав тому, щоб струни душі нашого селянина так кріпко настроїти і натягнути, щоби з того вийшла велика музика Бетховена.” (Василь Стефаник)

«Біль, переплавлений у Божій любові, перероджується у духовну цілісність, духовне покликання, силу…

Це натягнута струна, якої торкається рука генія… Шевченка, Франка, Стефаника… і звук цей — передчуття України, якої ми прагнемо…» (Наталія Половинка)

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 9 квітня, 18:00

10 квітня 

Romeo & Juliet

Відомий театральний режисер Максим Голенко якось зазначив, що “Romeo & Juliet” – одне з найбільш божевільних божевіль, що сталися з українським театром. Трагічна історія кохання Ромео і Джульєтти перенесена в умови постапокаліпсису. Нове прочитання всім відомого твору лише підкреслює його актуальність і безсмертність.

Постапокаліптична вистава за Шекспіром

Замість барвистих костюмів — мінімалізм в одязі, замість веронських палаців — урбанізм постапокаліпсису. Загальні тони темніше, ніж в оригіналі. Глядачі повинні бути готові до того, що можуть стати безпосередніми учасниками вистави. “Romeo & Juliet” – найяскравіший представник постдраматичного театру в Україні.

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 10 квітня, 18:00

Спектакль «Конотопська відьма»

Modern Theatre представляє: містична фантасмагорія «Конотопська відьма за однойменною сатирично-фантастичною повістю видатного українського письменника Григорія Квітки-Основ’яненка! Режисер-постановник – Дмитро Рачковський. Ефектний сюжет, видовищні декорації, смілива режисура – ця вистава справить на вас потужне враження. Не пропустіть!

ПРОМОВИСТА КАЗКА ДЛЯ ДОРОСЛИХ – ТІЛЬКИ У ПОСТАНОВЦІ СУЧАСНОГО ТЕАТРУ

Представляючи свою виставу, творчий колектив театру нагадує: «Відьми – норовливий народ: роблять не так, як їх просять, а так, як їм заманеться». Тож нехай інтрига залишиться, і дізнатися, про що ж буде незвичайна комедія з жорстоким фіналом, глядач зможе безпосередньо на прем’єрі!

Де: ККЗ Арена-центр Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46

Коли: 10 квітня, 19:00

11 квітня

КОТИГОРОШКО

Немає спасу добрим людям від лютого кровожерного Змія! Як хто вже потрапить до його царства – світу-сонця довіку не побачить! Невже немає надії на порятунок у дівчинки Оленки та її братів, які тужать у страшному змієвому підземеллі? Велика у Змія сила! Але у Котигорошка…ще більша! Тому що проти доброти, кмітливості, мужності та козацької булави не встоять жодні грати!

Запрошуємо усіх хоробрих малят, разом з найсильнішим хлопчиком у світі, здолати Змія та переконатись, що Добро завжди перемагає Зло!

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 11 квітня, 12:00

“Занадто одружений таксист”

Кохання на швидкості дві дружини на годину! Видовище не для слабких нервів.

Внаслідок нічної пригоди з неврівноваженою бабусею таксист Джон Сміт отримує черепно-мозкове ушкодження, і тепер у нього там, здається, не все гаразд… двоїться чи що… 2 квартири, 2 телефони та… 2 дружини!

Як виплутається і чи виплутається Джон Сміт з цієї ситуації? Тим більше, що справу ведуть 2 аж надто прискіпливих інспектори поліції… Одягніть паси безпеки, щоб не знесло на поворотах, або від сміху!

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 11 квітня, 18:00

Оркестрові Одіссеї: поеми, фантазії, увертюри

АКАДЕМІЧНИЙ СИМФОНІЧНИЙ ОРКЕСТР.

Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри МАЛАНЮК, (Художній керівник та головний диригент – Сергій ЧЕРНЯК), диригент – Роман ДЗУНДЗА
Солісти оркестру:

  • Любов ЛИТВИНЧУК (скрипка);
  • Ірина БОРУХ (скрипка);
  • Василь КУШ (флейта);
  • Роман ПРИСЯЖНЮК (кларнет).

Ведуча – Христина КОБИЛЬЧУК

У програмі твори Дж. РОССІНІ, М. РАВЕЛЯ, Ф. ЛЕГА́РА, Г. ФОРЕ, К. СЕН-САНСА, Е. ГРІГА, Я. СІБЕЛІУСА, Г. ЛУМБЮ, В. ОСТІНА, Р. ВОАН-ВІЛЬЯМСА, А. МАКРІСА

Де: Леся Курбаса 3

Коли: 11 квітня, 18:30

VAHA

В Івано-Франківську виступить відомий грузинський виконавець Vaha! Для своїх шанувальників артист підготував сольну концертну програму з своїх найкращих хітів та новинок!

Де: Panorama pub, вул. Північний бульвар, 2а

Коли: 11 квітня, 19:00

12 квітня

У джазі тільки дівчата

Музична комедія

Дія відбувається в США наприкінці двадцятих років під час сухого закону. Двоє друзів-музикантів, саксофоніст Джо й контрабасист Джері, перебувають у тяжкому фінансовому становищі й шукають роботу. Їм трапляються дві вакансії в джаз-ансамблі на період виступів у Флориді, однак ансамбль жіночий….

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 12 квітня, 18:00

МАЙСТЕР-КЛАС «МАЛЮВАННЯ З MONTCLAIR»

Радо запрошують вас до затишної студії Montclair Frankivsk на захопливий майстер-клас з малювання за участю професійного художника. Головна мета проєкту – надати кожному гостеві можливість відволіктися від буремних буднів та відпочити за створенням картини – своїми руками. Спробуйте, і ви захочете прийти ще раз!

Команда Montclair підготувала програму роботи над картиною таким чином, щоб результат був WOW попри те, чи є у вас відповідні навички, чи це буде ваш перший досвід. У поетапному створенні картини вам допомагатиме професійний художник. А ви зможете повторювати за ним або вносити власні авторські елементи – як побажаєте. Усі матеріали для роботи (професійні полотна 40х40 або 35х45, акрилові фарби і фартухи) надаються.

Де: Студія Montclair FrankivskІ вано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, 164 (корпус 7, приміщення 184)

Коли: 12 квітня 19:00

13 квітня

Сміялася і плакала весна

Незабутній вечір вокальної музики, де злиття класики та сучасності відкриє перед вами світ безмежної краси та емоцій.
Наш концерт є унікальною можливістю насолодитися шедеврами великих зарубіжних та українських композиторів, що охоплюють період від барокко до наших днів.
Світи вокальної музики вам відкриватимуть:

Ірина Гаргат (меццо-сопрано) та Надія Кернікевич (сопрано) – котрі зачарують витонченістю оперних арій та дуетів,Христина Мельниченко та Тетяна Труш (фортепіано) – здивують майстерністю, що втілюється в кожному дотику до клавіш, Олег Іваніцький (труба) – звуки труби, що додадуть вечору особливого звучання,
Ведуча Христина Кобильчук котра проведе вас крізь цю музичну подорож з грацією та знанням.

Програма Концерту:

Відкрийте для себе різноманіття вокальної музики — від оперних дуетів до сольних виступів, включаючи арію з ораторії “Самсон” Г.Ф. Генделя, та шедеври з опер В. Белліні “Норма”, Г. Деліба “Лакме”, Ж. Офенбаха “Казки Гофмана” та Дж. Бізе “Кармен”. Особливу увагу приділено творам українських композиторів М. Лисенка, Я. Степового, К. Стеценка, О. Бонковського, що звучатимуть у дуетах та сольних обробках.

Де: вул. Леся Курбаса, 3

Коли: 13 квітня 17:00

Комедія “Оце так Анна..!”

Комедія М. Камолетті

Режисура, сценічне рішення та музичне оформлення — Орест Пастух

Молода сімейна парочка вирішила урізноманітнити своє інтимне життя, але замість милої, «невинної» шлюбної зради на них чекає пікантна пастка у власному домі і незліченні курйози… Однак ніхто і не підозрював на що здатна їхня служниця Анна!

Де: Івано-Франківський національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка, вул. Незалежності, 42

Коли: 13 квітня, 18:00

14 квітня

“ЧУВАКИ не святкують або UKRAINIAN”

«Чуваки не святкують…» – вистава, що для багатьох стане справжньою несподіванкою та стане ковтком свіжого повітря для українського театру. Ролі виконують Руслан Горовий та Дмитро Усов.

КОЛОРИТНА ТЕАТРАЛЬНО-МУЗИЧНА ВИСТАВА ПРО НАС ІЗ ВАМИ

Постановка розповідає про нещодавні зміни в українському суспільстві та війну з росією. Але цікавим є те, що центральною лінією постановки є не сама війна, а життя окремого українця. Глядач поступово дізнається про юні роки головного героя, проведені в Конотопі, про його любов, дружбу і зраду, і вже тепер – життя за війни. Вистава багатьом допоможе побачити правду та осягнути всю серйозність ситуації. Комусь – підніме настрій та подарує надію на краще. Спектакль триматиме в напрузі до останнього і здивує непередбачуваним розвитком подій. А ще – допоможе зрозуміти основи нашого життя: батьківської любові та синівської самопожертви, мудрості пращурів. Під час перегляду багато хто зрозуміє, що людська свідомість теж має больовий поріг. І вистава його досягне. Використовується ненормативна лексика. Запрошується публіка 16+

Де: вул. Леся Курбаса, 3

Коли: 14 квітня 18:00

Комедія “Наполеон і Корсиканка” 

На вас чекає життєствердна та наповнена гумором історія про життя Наполеона на острові Святої Єлени, де жінка з королівським іменем Жозефіна своєю безпосередністю навчила імператора цінувати кожну хвилину життя.

Де: вулиця Незалежності 42.

Коли: 14 квітня 18:00

Галицький Шлягер

В Івано-Франківськ пройде 2 – тур щорічного телефестивалю «Всеукраїнська
народна пісенна премія «Галицький шлягер – 2023» під гаслом «Захистимо Україну піснею»!

Даний мистецький проект ще називають відродженням і утвердженням української традиційної
естрадної пісні.

«Галицький шлягер» претендує стати найпрестижнішою музичною премією України в галузі
української традиційної естрадної пісні.

Де: Концертний зал «Радіозавод» (Інститут туризму) в Івано-Франківську. Івано-Франківськ, вул. Галицька, 201 Б

Коли: 14 квітня 17:00

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору