Інформатор Івано-Франківськ

ВЛАДА

“Пересувний цирк України” визнали критично важливим підприємством

У Раді визнали "Пересувний цирк з тваринами" критично важливим підприємством

У Міністерстві культури України визнали ДП “Пересувний цирк України” критично важливим підприємством, щоб забронювати від мобілізації працівників.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на нардепа Ярослава Железняка.

Т.в.о. Міністра Ростислав Карандєєв підтверджує статус критично важливого підприємства відповідним наказом.

Довідка:

“Для визнання компанії критично важливим підприємством для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період (далі – критично важливе підприємство) Кабінет Міністрів України встановив такі критерії: загальна сума платежів такої компанії до бюджету протягом звітного податкового року повинна перевищувати еквівалент 1,5 мільйона євро.

До розрахунку цього показника не включаються митні платежі. Цей показник повинен підтверджуватися довідкою відповідного контролюючого органу (зазвичай, це податкові органи, на обліку яких перебуває компанія); сума надходжень в іноземній валюті такої компанії за звітний податковий рік повинна перевищувати еквівалент 32 мільйона євро.

До розрахунку цього показника не включаються суми кредитів і позик, отриманих компанією. Такий показник повинен підтверджуватися довідкою відповідного обслуговуючого банку; компанія повинна мати статус підприємства, яке має стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Перелік таких підприємств встановлює Кабінет Міністрів України; компанія повинна мати статус підприємства, яке має важливе значення для галузі національної економіки чи задоволення потреб територіальної громади; компанія не повинна мати заборгованість зі сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цей показник підтверджується довідкою відповідного контролюючого органу (зазвичай, це податкові органи, на обліку яких перебуває компанія); розмір середньої заробітної плати застрахованих осіб-працівників такої компанії за останній квартал повинен становити не менше розміру середньої заробітної плати у регіоні за IV квартал 2021 року.

Цей показник можна підтвердити довідкою, наданою самою компанією; компанія повинна бути резидентом Дія Сіті”.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору