Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На Кіровоградщині зустріли захисника, який після двох років у полоні повернувся додому

На Прикарпатті зустріли захисника, який після двох років в полоні повернувся додом

Сьогодні, 12 квітня, в Долинській громаді зустріли місцевого мешканця – нацгвардійця Максима Баришника, який майже два роки перебував у російському полоні.

Повідомляє Інформатор 

Військовий родом із села Маловодяне, Кіровоградської області.  Потрапив в полон разом із побратимами з полку “Азов”, з якими разом захищали українське місто Маріуполь.

Максим повернувся до України під час обміну полоненими, який відбувся 31 січня 2024 року. Два з половиною місяці, після звільнення, хлопець проходив реабілітацію як фізичну, так і психологічну.

На території вільного простору “Небо” на Захисника чекали рідні, долинська молодь, представники Долинської міської ради та громадських організацій громади.

Юнака щиро вітали з поверненням на рідну землю запашним короваєм, теплими словами й обіймами, дарували квіти, солодощі, сувеніри та великоднього кошика з гостинцями, щоб відзначити таке довгоочікуване повернення Героя додому, на рідну долинщину.

Дякуємо, Герою!” – скандували долинчани, витираючи сльози радості.

“Це неймовірні відчуття – опинитися знову на рідній землі, обіймати своїх рідних та друзів”, – розчулено говорить хлопець. – Тільки віра в нашу перемогу додавала сил витримати всі жахіття ізоляції в російському ув’язненні”.

Інформатор вітає Максима вдома та дякує за захист Батьківщини.

Читайте також: “Здай кров, врятуй життя”: Надвірнянців запрошують долучитись до Дня донора

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору