Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Приходьте завтра” – анонсований Марцінківим комунальний ринок у Микитинцях не запрацював

"Приходьте завтра” - анонсований Марцінківим комунальний ринок у Микитинцях не запрацював

Сьогодні, 13 квітня, у Микитинцях на вулиці Юності мав запрацювати комунальний ринок, який нещодавно анонсував міський голова Руслан Марцінків. Однак, вранці люди, котрі приїхали за покупками, спіймали облизня..

Що пішло не так так коли все ж запрацює ринок – дізнавався Інформатор.

Комунальний ринок мали відкрити на відкритій території біля заводу “Пресмаш” навпроти зупинки. Нова торгівельна локація знаходиться на території Микитинецької сільської ради. Зазначимо, що сюди доволі важко добиратись. Місце знаходиться в промзоні, фактично на межі Хриплина та Микитинців. Автівкою дорога у нашого журналіста зайняла понад 30 хвилин.

За словами Руслана Марцінківа, на новому ринку мали торгувати м’ясною та сільськогосподарською продукцією. Планувалося, що працюватиме він щодня, крім понеділка, з 8 ранку.

Нижче наводимо скрін допису з телеграм-каналу Руслана Марцінківа.

Скріншот публікації допису за 12 квітня – анонс комунального ринку 

Інформатор не єдине медіа, котре сподівалось зробити фоторепортаж з нового ринку. Зокрема, Суспільне Івано-Франківськ також прибуло на локацію вранці. За словами журналістки Суспільного, з 8:15 до 8:50 на територію ринку заїхали п’ять автівок з продавцями та покупцями. Згодом усі роз’їхалися. При цьому один з покупців розповів,  що їхав 15 кілометрів, щоб купити картоплю та продавців так і не застав.

Об 11 ранку, коли на місце прибув журналіст Інформатора, ні продавців, ні покупців, ні навіть просто перехожих там не було, крім одного місцевого мешканця Хриплина. Пан Микола чекав на зупинці маршрутку і принагідно поділився в бесіді, що про відкриття ринку не чув та не знає.

Заступник міського голови Віталій Федорів у телефонній розмові прокоментував Суспільному, що завтра на цю локацію з’їдуться більше продавців і ринок запрацює.

“Ринок не може розпочатися з одного дня. Ми дали місце, а далі крок за кроком він працюватиме. Коли він розпочне свою роботу повністю, там буде відповідний збір, є розроблений прейскурант. Загалом завтра буде старт”, – прокоментував Віталій Федорів Суспільному.

Нагадаємо, що 11 квітня міський голова в ефірі на “Радіо Західний полюс” повідомив, що повноцінно ринок має запрацювати 14 квітня.

Оскільки по діючому продуктовому ринку тривають судові слухання, міський голова розповів, що на новому ринку реалізовувати свою продукцію зможуть мешканці громади та довколишніх сіл.

“Щодо нового ринку, то він більше для сільськогосподарської продукції. Свого часу був ринок схожий на вулиці Надрічній. І люди звернулись до нас, що хочуть, щоб такий ринок був не на автобазарі, а щоб він був комунальним у місті Івано-Франківську. Тому в нас була земля на вулиці Юності, на території Микитинецької сільської ради і було прийнято рішення, що там створимо комунальний ринок”, – розповів Руслан Марцінків в ефірі радіо “Західний полюс”.

Наразі точного графіка роботи нового ринку немає. Проте, вже починаючи з цієї неділі на ринку зможуть торгувати мешканці навколишніх сіл.

Що ж, схоже доведеться Інформатору завтра відвідати місце, що має стати ринком, знову. Стежте за нашими публікаціями в соцмережах та на сайті.

Читайте також: На території садочка у Надвірній знайшли небезпечну змію: як вберегти себе та дітей

Христина П’ятнюк 

Артем Барабаш 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору