Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

У Тлумацькій громаді розпочала роботу міні-пекарня

У Тлумацькій громаді розпочала роботу мініпекарня

Проєкт міні-пекарні започаткувала громадська організація “Наш креатив”, ініціаторкою стала голова Зоряна Цимбаліста за співпраці з приватним підприємцем та Центром надання соціальних послуг міської ради Тлумача.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на Тлумацьку міську раду.

Відкриття міні-пекарні відвідали заступник голови обласної державної (військової) адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації CDTO Богдан Футерко, регіональна координаторка Програми розвитку ООН в Івано-Франківській області Леся Попелюх та керівник справами (секретар) виконавчого комітету міської ради Володимир Салітра.

“Облаштування міні-пекарні в Тлумацькій громаді реалізовується в рамках проєкту «Посилення стійкості громад у регіонах України», що отримав фінансову підтримку Уряду Великої Британії через Посольство Великої Британії в України, ПРООН в Україні у партнерстві з Івано-Франківською облдержадміністрацією”, – зазначає Леся Попелюх.

Також пані Леся зазначила, що надзвичайно важливою є роль місцевих органів влади в підтримці та реалізації даних заходів.

“Завдяки отриманому сучасному високотехнологічному обладнанню на підприємстві створено міні-пекарню та додатково працевлаштовано двох кваліфікованих  працівників, що дало змогу значно розширити асортимент продукції і двічі на місяць забезпечувати на безоплатній основі хлібом 125 одиноких мешканців громади (250 буханок хліба)”, – каже автор та координатор проєкту Василь Гузій.

Міні-пекарня надає щомісячну допомогу у вигляді хлібобулочних виробів або інших харчових продуктів на суму 2000,00 гривень на місяць для дітей шкільного віку (від 6 до 16 років), батьки яких є Захисниками України, які загинули або зникли безвісти за особливих обставин з 24.02.2022 року.

Гості висловили свою вдячність за спільну роботу Тлумацької влади, громадських організацій та підкреслили важливе значення реалізації проєкт, спрямованих на підтримку мешканців громади, які переживають складні періоди у своєму житті.

Марія Гарасим

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору