Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Локальна історія видає першу книгу і вона буде про Карпати

Локальна історія видає першу книгу і вона буде про Карпати

Проєкт “Локальна історія” масштабувалася до формату книжкового видавництва. Відтак, першим проєктом видавництва стала книжка Ірини Пустиннікової “Карпати”.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Локальну історію

“Локальна історія” – науково-дослідницький історичний проєкт, який створила у 2013 році Українська галицька асамблея (УГА). Ініціатива з 2018 року видає перший в Україні науково-популярний глянець “Локальна історія”, який виходить щомісячно.

За словами головного редактора проєкту Віталія Ласка ця ідея з’явилася давно, а остаточно викристалізувалася восени 2023 року — саме тоді й зареєстрували видавництво.

З того часу команда “Локальної історії” здійснила чималий обсяг невидимої роботи, зокрема уклала низку угод з українськими істориками та письменниками, а також провела успішні перемовини зі світовими видавництвами, зокрема з Єльським та Принстонським університетами, The Wylie Agency, PEW Literary, агентством Беати Стасінської тощо.

Джерело фото – Локальна історія

Як стверджує керівник проєкту, всі книжки, які наразі перебувають на стадії перекладу, “мають виразне українське тло або відчутну актуальність для української аудиторії”.

Перший анонс від “Локальної історії” – книжка “Карпати. Коротка історія мандрів” Ірини Пустиннікової.

Книжка запрошує читачів зануритися в подорож Карпатами сторічної давнини: випити “Нафтусі” в Трускавці; поїхати до Славська потягом “Нарти-дансинґ-бридж”; потеревенити з гуцулами в Жабйому; підживитися на полонині Заросляк, а потім піднятися на Говерлу; пограти в теніс у Микуличині та потаборувати із пластунами поблизу Осмолоди.

Джерело фото – Локальна історія

“Хто забажає підлікувати нерви, то гріх оминути лічницю Тарнавського в Косові. Якщо пощастить, то перетнемося з Іваном Франком чи Михайлом Коцюбинським у Криворівні. Повертаючись додому, неодмінно прихопимо зі собою ементалю із полонини Квасівський Менчул. Це історичний провідник Карпатами в усі пори року, який знадобиться і сучасним мандрівникам”, – інтригує анотація.

Джерело фото – Локальна історія

Авторка книжки Ірина Пустиннікова – журналістка, краєзнавиця, мандрівниця. Пише про історію та мандри.

Дослідниця карнавально-переберійної культури Європи та українських зимових ритуалів у ній. Вона є авторкою найдавнішого краєзнавчого українського сайту “Замки і храми України”, сайту “Буковинські маланки” та понад десяти путівників регіонами України. Пустиннікова співпрацює з низкою українських видань: “Фокус”, “Кореспондент”, “Країна”, “Локальна історія” та іншими.

Джерело фото – Локальна історія

Наразі книжку можна передзамовити на сайті видавництва за ціною 380 гривень замість 520.

Читайте також: “Як виглядали пожежні автомобілі Івано-Франківська 90 років тому | унікальне фото”

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook,Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору