Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Як перевірити, чи перебуває людина у розшуку в Україні у 2024 році

Як перевірити, чи перебуває людина у розшуку в Україні у 2024 році

У розшук людини може оголосити МВС України в рамках слідства у кримінальній справі, якщо її місцеперебування невідоме або вона перебуває за межами України та переховується від органів влади.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Факти ICTV.

На гарячій лінії Безоплатної правової допомоги розповіли, про те, щоб самостійно дізнатися, чи перебуває особа у розшуку, можна скористатися базою МВС України. Для цього можна:

  • звернутися безпосередньо до відділку поліції;
  • подивитися інформацію сайті сервісів МВС.

Щоб дізнатися інформацію про розшук людини, необхідно на сайті сервісів МВС обрати пункт Особи, які переховуються від органів влади, заповнити дані щодо певної людини та подивитися інформацію про неї. Для розшуку публікується орган що розшукує, стаття розшуку, дата народження особи, фотографія (за наявності).

Також дані про розшук людей Міністерством внутрішніх справ публікує у вигляді реєстру. Ці дані відкриті та публічні. Список осіб, які перебувають у розшуку в оперативному порядку, публікувати заборонено.

Є сервіси для перевірки людей, що перебувають у розшуку

Крім звернення до відкритої бази розшуку МВС, перевірити особу можна такими способами:

  • скористатися аналітичною системою YouControl People — тут містяться всі відкриті дані про фізичних осіб. Система автоматично перевіряє інформацію в реєстрах та формує досьє на людину.
  • за допомогою сервісу Opendatabot  — для цього необхідно відкрити сайт Опендатабот та зробити запит за ПІБ фізичної особи. В результаті можна дізнатися, чи перебуває зазначена особа у розшуку, хто й з якого приводу (часу) її розшукує.
  • звернутися за консультацією до юриста — фахівці нададуть допомогу у з’ясуванні статусу особи в розшуку, допоможуть визначити, чи існують накази, судові рішення або обмеження щодо конкретної особи.
  • скористатися базами розшуку людей по всій Україні — спеціальні ресурси можуть містити відкриті дані щодо розшуку СБУ, Прокуратури, МВС, військкоматів, судової влади, ЗСУ, податкової та інших державних органів.
  • пошук через ЗМІ та інтернет — інформація про осіб, які перебувають у розшуку, також може бути оприлюднена у ЗМІ та інших джерелах.

Головне фото – ілюстративне

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору