Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

У Франківську на вулиці Галицькій понижують тротуар за майже 60 тисяч гривень

Днями на початку вулиці Галицькій ми зафіксували ремонтні роботи, а також на вулиці Чорновола неподалік зупинки стадіону “Рух” завезли запаковану бруківку. Що планують з нею робити та скільки це обійдеться місту?

З’ясовував Інформатор 

Ми звернулися за коментарем до директора департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Івано-Франківської міської ради Михайла Смушака.

Він повідомив, що по вулиці Галицькій на замовлення Департаменту благоустрою здійснюється пониження тротуарів та пішохідних переходів для зручного пересування маломобільних осіб та людей з інвалідністю.

“Відповідно до плану виконання робіт по доступності на 2024 рік визначено декілька напрямків, по яких здійснюється виправлення проблемних ділянок на тротуарах, пішохідних зонах, пішохідних переходах, власне по вулиці Галицькій якраз і здійснюються роботи з пониження”, – розповів Михайло Смушак.

Дані роботи здійснюються у межах програми забезпечення доступності в місті.

Запакована бруківка. Зупинка біля стадіону Рух

Також, за його словами, робота буде продовжуватися і в рамках капітального будівництва. В цьому році планують понизити тротуари на вулицях Чорновола, Мазепи, Галицькій, Вовчинецькій та на Пасічній.

Запакована бруківка. Зупинка біля стадіону Рух

На Prozorro вже оприлюднені два тендери щодо ремонту перехресть вулиць Галицька-Пасічна, та по вулиці Василіянок (перехрестя з вул. Вовчинецькою).

Так, згідно з тендером, зараз на перехресті вулиць Галицькій-Пасічна відбувається поточний ремонт з влаштуванням елементів доступності. Очікувана вартість була зазначена як 62 тисячі гривень. Переможцем став єдиний учасник — ФОП “Сисак Дмитро Володимирович” з пропозицією у 59 тисяч 420 гривень. Він має облаштувати тротуар до 1 червня 2024 року.

Скрін тендеру пониження тротуару на вулиці Галицькій

На вулиці Василіянок перехрестя з вул. Вовчинецькою понижуватимуть за допомогою пандусів за 91 335 гривень. Термін виконання робіт: з 18 березня 2024  до  31 грудня 2024.

Скрін тендеру пониження пандусів по вулиці Василіянок перехрестя з вул. Вовчинецької

Крім цього, на замовлення департаменту інфраструктури, роботи будуть продовжуватися на вулиці Грушевського. Там підійматимуть перехід заїзду до міського Казначейства, а також по вулиці Незалежності точково понижуватимуть тротуари.

Запакована бруківка. Зупинка біля стадіону Рух

Від початку року вже облаштували тротуар по вулиці Шпитальній (ближче до Палацу Потоцьких). Тривають роботи по вулиці Федьковича.

Інформатор буде стежити за пониженнями тротуарів та планує проінспектувати їх згодом.

Запакована бруківка. Зупинка біля стадіону Рух

Читайте також: До кінцевої зупинки не доїхав | на Прикарпатті зайнявся рейсовий автобус

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору