Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Представники Червоного Хреста навчали франківців надавати першу домедичну допомогу

Представники Червоного Христа навчали франківців надавати домедичну допомогу

Сьогодні, 21 квітня, на Вічевому майдані з 11:00 до 14:00 представники товариства Червоного Хреста України навчали надавати першу домедичну допомогу.

Повідомляє Інформатор

Так, всі охочі мали можливість навчитися робити серцево-легеневу реанімацію, а також могли зробити загальний аналіз крові.

Даний захід приурочений до 106-річчя Товариства Червоного Хреста України. Відтак, у рамках заходу франківці могли безплатно отримати:

  • психологічну підтримку;
  • медичні консультації;
  • вимірювання артеріального тиску;
  • перевірку рівня глюкози;
  • поради щодо здорового способу життя та попередження захворювань.

Станом на сьогодні в області діє 25 програм від Червоного Хреста, а також 6 мобільних бригад та загін швидкого реагування.

Якщо у населених пунктах немає фельдшерсько-акушерських пунктів, то мобільно-медичні бригади ЧХ виїжджають на обстеження, або надання медичної допомоги мешканцям.

Працівниками товариства складаються графіки виїзду, за кожною бригадою закріплені певні населені пункти, в які вони змушені виїжджати у випадку виклику.

“Сьогодні ми вирішили показати людям, що таке ЧХ. Незважаючи, на те, що на початку війни в до міжнародного Червоного Хреста були деякі претензії, до українського ЧХ люди зверталися за допомогою. У нас є багато програм підтримки, допомоги, зокрема у нас є гаряча лінія. Якщо людина потрапила в біду вона може зателефонувати до нас на гарячу лінію, і отримати допомогу”, – поділився з нами очільник обласної організації Товариства Червоного Хреста Валерій Старченко.

Інформатор додає номер гарячої лінії українського Червоного Хреста: 0800 332 656. 

Читайте також: Як викликати соціальне таксі у Тисмениці

Дарія Нагорна 

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору