Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Обмежували в їжі та спілкуванні: на Франківщині виявили трудову експлуатацію

Обмежували в їжі та спілкуванні: на Франківщині виявили трудову експлуатацію

Під час профілактичних заходів у закладі, де особи проходять реабілітацію від різного роду залежності, виявили трудову експлуатацію. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Південно-Західне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Під час заходу інспектори провели опитування групи осіб, які проходять реабілітацію, у тому числі малолітньої особи, якій на момент заходу виповнилося 13 років.

Відтак, за результатами опитування встановлено, що зазначених осіб утримують в закритих кімнатах із зачиненими вікнами, примушують до виконання різного роду робіт на території закладу, де вони проходять реабілітацію, забирають паспорти та інші документи, обмежують свободу у пересуванні тощо.

Якщо особи відмовлялися від виконання робіт, то їх обмежували в солодкій їжі, курінні. Забороняли спілкуватися з родичами, встановили позачергове прибирання, продовженням терміну реабілітації у закладі.

Виявлені порушення містять ознаки застосування трудової експлуатації (примусової праці) до осіб, які проходять реабілітацію.

Правоохоронці застосували заходи впливу до осіб, що систематично вчиняли порушення, покарання за які передбачено Кримінальним кодексом України.

Читайте також: Був п’яний та без прав: в Івано-Франківську патрульні затримали водія

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору