Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Організовували псевдореферендум на Херсонщині: у Франківську повідомили про підозру 9 особам

Організовували псевдореферендум на Херсонщині: у Франківську повідомили про підозру 9 особам

Проросійськи налаштованим жителям Херсонщини, які пішли на співпрацю з ворогом, повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Підозрюваних затримали поблизу лінії бойового зіткнення.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Івано-Франківську обласну прокуратуру.

З матеріалів відомо, що під час окупації регіону підозрювані добровільно увійшли до складу так званої “виборчої комісії” та брали участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території.

Упродовж вересня 2022 року так звані “секретар” та “члени виборчої комісії” розповсюджували агітаційні матеріали та працювали, щоб забезпечити “волевиявлення” щодо приєднання області до складу країни-агресора.

Під час псевдореферендуму – 23-27 вересня 2022 року вони зі списками виборців та бюлетенями для голосування у супроводі озброєних військових рф обходили населені пункти у Бериславському районі. Скриньку із використаними бюлетенями вони передавали військовослужбовцям збройних сил рф.

Підозрюваних затримали поблизу лінії бойового зіткнення. За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру дев’яти громадянам за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За клопотанням прокурора суд обрав їм запобіжний захід – тримання під вартою. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору