В неділю вже Великдень, і останні кілька років в Україні стало модно пекти паски за рецептами великоднього хліба інших країн. Так, чимало господинь готували крафіни і панетоне. Але класика є класика.
Луцький шеф Владислав Фінкевич поділився з редакцією сайту новин Луцька та Волині “Конкурент” рецептом класичної паски, повідомляє Інформатор
Паска класична з заваркою
Заварка:
- Вода 250 г;
- Борошно – 100 г;
- Доводимо воду до кипіння та заварюємо борошно.
Опара:
Молоко підігріваємо до 40°C додаємо цукор, дріжджі та заварку, ретельно перемішуємо, накриваємо плівкою та ставимо в тепле місце на 50-60 хв.
Tiстo:
- Цукор – 350 г;
- Жовток – 100 г;
- Сіль – 5 г;
- Яйця – 220 г;
- Масло 82% – 200 г;
- Борошно в/г 1000 г;
- Ванільна паста – 20 г;
- Цукат апельсин – 250 г.
1. Цукор, жовток, яйця збиваємо в пишну масу, додаємо 50% борошна та сіль, вимішуємо тісто та додаємо решту борошна, продовжуємо вимішувати, поступово вводимо невеликими порціями масло вершкове, продовжуємо вимішувати в еластине тісто та вводимо ванільну пасту, перемішуємо і в кінці вводимо цукат.
2. Залишаємо тісто в теплому місці на 40-45 хв, робимо обминку та формуємо виріб, викладаючи в форму. Ставимо в вистійну шафу на 50-60 хв.
3. Випікаємо при температурі 170-180 С протягом 30-40 хв. Охолоджуємо та декоруємо.
Інформатор бажає вам смачної паски.
Головне фото ілюстративне.
Читайте також: Страсний тиждень: розклад Богослужінь у Надвірнянських храмах
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87