Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Простий рецепт класичної паски від луцького шефа

Простий рецепт класичної паски від луцького шефа

В неділю вже Великдень, і останні кілька років в Україні стало модно пекти паски за рецептами великоднього хліба інших країн. Так, чимало господинь готували крафіни і панетоне. Але класика є класика.

Луцький шеф Владислав Фінкевич поділився з редакцією сайту новин Луцька та Волині “Конкурент” рецептом класичної паски, повідомляє Інформатор 

Паска класична з заваркою 

Заварка:

  • Вода 250 г;
  • Борошно – 100 г;
  • Доводимо воду до кипіння та заварюємо борошно.

Опара:

Молоко підігріваємо до 40°C додаємо цукор, дріжджі та заварку, ретельно перемішуємо, накриваємо плівкою та ставимо в тепле місце на 50-60 хв.

Tiстo:

  • Цукор – 350 г;
  • Жовток – 100 г;
  • Сіль – 5 г;
  • Яйця – 220 г;
  • Масло 82% – 200 г;
  • Борошно в/г 1000 г;
  • Ванільна паста – 20 г;
  • Цукат апельсин – 250 г.

1. Цукор, жовток, яйця збиваємо в пишну масу, додаємо 50% борошна та сіль, вимішуємо тісто та додаємо решту борошна, продовжуємо вимішувати, поступово вводимо невеликими порціями масло вершкове, продовжуємо вимішувати в еластине тісто та вводимо ванільну пасту, перемішуємо і в кінці вводимо цукат.

2. Залишаємо тісто в теплому місці на 40-45 хв, робимо обминку та формуємо виріб, викладаючи в форму. Ставимо в вистійну шафу на 50-60 хв.

3. Випікаємо при температурі 170-180 С протягом 30-40 хв. Охолоджуємо та декоруємо.

Інформатор бажає вам смачної паски.

Головне фото ілюстративне. 

Читайте також:  Страсний тиждень: розклад Богослужінь у Надвірнянських храмах

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору