Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

Скільки коштують вишиванки у Богородчанах? (ФОТО)

Одягати вишиванку на Воскресіння Христове є гарною традицією. Вишиванка не лише символізує українську культурну ідентичність, але й відіграє важливу роль у святкових та релігійних заходах. Крім того, що вишита сорочка є гарним традиційним одягом, вона ще стане чудовим доповненням до святкового настрою.

Якщо ви не встигли обрати вбрання на Великдень, то Інформатор знає де придбати вишиванки в Богородчанах.

Вишиванки можна знайти, як і на ринку, так і в магазинах. 

Вартість вишитої сукні стартує від 1500 гривень, та залежить від способу її виготовлення, а саме машинної, чи ручної.

Крім класичних суконь з традиційними принтами на торгових точках представлені плаття з сучасним оздобленням у різних стилях, а саме повсякденний, кежуал, чи вечірне. Ціна на такі сукні коливається від 1800 до 2500 гривень. 

Крім суконь, можна знайти й вишиті сорочки, які за своєю вартістю значно дешевші. Так, в магазині ціна на жіночу білу сорочку з червоним принтом у квіти можна придбати за 995 грн, а з синім принтом — 825 грн.

Чоловічі вишивані сорочки є трохи дорожчими за жіночі. Їхня ціна залежить від кольору та принту. Наприклад коричневу з рясним візерунком можна придбати за 1200, а білу з синім принтом за 1000 гривень. 

Дитячі вишиванки є значно дешевші за дорослі. Дівчаткам платтячка різноманітних кольорів, а хлопчикам можна вибрати сорочки, з різними за розмірами візерунками. Все це можна придбати в середньому — за 650 грн. 

Асортимент вишиванок на ринку та в магазинах є досить великий. Кожен знайде собі саме ту вишиванку, яка сподобається та відповідатиме фінансовим можливостям.

Інформатор бажає мирного святкування Воскресіння Христового. 

Читайте також: Гуцульський звичай “Гріти діда”: історія свята

Марія Герасим

Артем Барабаш

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

 

Нагору