Інформатор Івано-Франківськ

АФІША

Куди піти в Івано-Франківську 11 травня?

11 травня, на гостей та жителів Івано-Франківська очікує маса цікавих подій. Ви зможете відвідати виставу, побувати на презентації спеціальності та відвідати майстер-клас.

Інформатор зібрав все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Майстер-клас 2D анімації до дня матері

Захопливий воркшоп до Дня Матері у Робоклубі

11 травня о 16:30 год проведемо неймовірний майстер-клас зі створення святкових GIF-анімацій для дітей від 10 років!

Протягом двох годин кожен учасник познайомиться з базовими процесами роботи у відкритому програмному середовищі Dragon Bones та створить власну анімацію у форматі GIF!

Анімаційна листівка, безсумнівно, стане чудовим привітанням для найрідніших!

Участь безплатна!

Коли: 16:30

Де: вулиця Академіка Сахарова, 23. Промприлад. Реновація, IvanoFrankivsk, Ivano-Frankivsk Oblast

Презентація спеціальності Сучасна хореографія 

УКД запрошує абітурієнтів, батьків та усіх поціновувачів хореографічного мистецтва на відкриті заняття до студентів спеціальності 024 Сучасна хореографія Фахового коледжу Університету Короля Данила.

О 14 годині абітурієнти матимуть змогу скласти попередній творчий іспит.

Презентація спеціальності 024 Хореографія дає можливість абітурієнтам та їхнім батькам познайомитися з викладацьким складом і побачити успіхи студентів, які нещодавно вступили в УКД

Коли: 11:00

Де: вул. Евгена Коновальця, 65 – хореографічна зала УКД.

Вистава “Гуцулка Ксенія”

У Драматичному театрі відбудеться мюзикл “Гуцулка Ксеня” в Івано-Франківську! Унікальна вистава вже здобула визнання в усіх куточках України. Секрет успіху у поєднанні традицій та сучасних сценічних рішень, включаючи лазерне шоу від “Show Service” та спеціально створені для вистави гуцульські костюми.

Отже,  історія починається у Ворохті. Сюди приїхали свати і наречений із самої Америки. А вся річ у тім, що хлопець — теж етнічний українець з емігрантської родини. І батько заповів йому цілий мільйон доларів. Але за однієї умови: той повинен знайти собі наречену на батьківщині, у Карпатах.

Прем’єра «У чужому пір’ї» (театр ляльок ім. Марійки Підгірянки)

Відмовившись від своєї нації, людина не стає представником жодної іншої, залишається чужою і серед своїх, і поміж чужих.

Дана проблема національного відступництва, яку порушила дитяча поетеса Марійка Підгірянка у своїй драматичній казці «В чужім пір’ю» майже сто років тому, актуальна і досі.

Головна героїня твору Синичка від всіх «відреклася, зняла своє пір’я, в чуже одяглася, своє гніздечко залишила, в чужину полетіла». А ще захотіла «…собі голос відмінити», щоб «між панами добре жити».

Через різні етапи свого життя: любові, гріха, спокути, каяття, очищення – проходить заблукана пташка, до поки не поверне до свого рідного краю, до рідної земленьки, до святої.

У виставі режисер Павло Кільницький застосував різні ігрові елементи казковості, пригоди, створив оригінальний образ відступниці.

Екзистенційну діалектику подано через подвійну оптику: самоаналіз Синички і опосередкований психологічний аналіз її переживань з уст інших дійових осіб.

Поряд із драматичною колізією у виставі є пісні, танці, жарти та розваги.

Вистава «У чужому пір’ї» спрямована для пробудження у дітей почуття патріотизму, національної свідомості, відчуття особливого щастя бути народженим саме в нашій країні!

Кожен глядач, від найменшого до найстаршого, відчує гордість за те, що є українцем – унікальним, особливим і неповторним!

Збереження традицій, любов до рідної мови та шана до свого роду  – ось головна думка, яку хоче донести режисер.

Ми сильні – бо ми єдині!  Україна понад усе!

Коли: 12:00

Де: вул. Незалежності 10а

Читайте також: Як пишуться вірші та ставиться сценічна мова: зустріч у Надвірнянській бібліотеці

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору