Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Стало відомо, скільки українців втекли від мобілізації через кордон з Румунією

Від початку повномасштабного вторгнення, з метою уникнення мобілізації близько 11 тисяч українських чоловіків нелегально перетнули кордон з Румунією.

Розповідає Інформатор з посиланням на сайт новин Волині “Конкурент”

Журналісти румунської служби «Радіо Свобода» зібрали дані від румунської прикордонної поліції, щодо кількості спроб нелегального перетину державного кордону з України до Румунії.

Флорін Коман, начальник прикордонної поліції Сігету-Мармацієй, північного міста поблизу кордону розповів, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, незаконно перетнули кордону з України до Румунії близько 11 тисяч чоловіків віком 18-60 років.

“Після нелегального перетину кордону чоловіки зазвичай просять захисту в румунських органів влади”, – сказав Флорін Коман

 

Крім цього, начальник прикордонної поліції Сігету-Мармацієй зазначив, що 19 чоловіків загинули, намагаючись перетнути кордон: 11 потонули в річці Тиса, а решта загинули під час спроби перетнути Карпати без належного спорядження, у тому числі взимку.

У період з січня по квітень 2024 року було зафіксовано 1218 випадків нелегального перетину державного кордону з України до Румунії, у яких, за словами Комана, були задіяні 2373 громадян України.

До теми: Підступна Тиса: прикордонники назвали кількість ухилянтів, які загинули в річці від початку війни

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору