Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

“Посуньте столик – приберіть велосипед”: конфлікт в Івано-Франківську

"Посуньте столик - приберіть велосипед": конфлікт в Івано-Франківську

Нещодавно в одній з місцевих груп у соцмережі фейсбук з’явився допис про “підперті” велопарковки одним з місцевих закладів міста.Тема добряче зачепила містян, в коментарях розпалилась жвава дискусія, тож ми вирішили розібратись у ситуації. Про що йде мова?

Розповідає Інформатор 

Суть конфлікту: заклад заблокував дві велопарковки столами літника, що не дало можливість авторці допису припаркувати свій велосипед.

Крім опису конфліктної ситуації із закладом в соцмережі, авторка також звертається до влади із закликом забрати дозвіл на розміщення літніх майданчиків і дати можливість паркувати велосипеди відповідно до норм.

Інформатор звернувся за коментарем до адміністрації закладу

У телефонній розмові адміністрація закладу зазначила:

“Керівництво закладу відреагувало на даний конфлікт. На жаль вийшло комунікаційне не порозуміння. Наш працівник некоректно висловився, але вже все вирішено. Ми забрали столики і вибачилися перед дівчиною. Надалі сподіваємося, що таких конфліктних ситуацій не виникатиме” – прокоментувала нам адміністраторка закладу.

Ця ситуація витягла на поверхню питання, а де власне заклади можуть і не можуть розміщувати літні майданчики так, щоб не заважати містянам? Судячи з коментарів під дописом, питання справді дуже актуальне:

Коментарі франківців під дописом авторки

На допис також відреагував заступник міського голови Івано-Франківська, директор департаменту інфраструктури житлової та комунальної політики  Михайло Смушак. У коментарях під дописом він зазначив наступне:

Реакція Михайла Смушака на дану ситуацію

“Якщо маєте контакти цього керуючого мережею, то передайте йому, що якщо подібне з блокуванням велостійок ще раз повториться, особисто клопотатиму про скасування їм дозволу на літній майданчик. А спробують самовільно щось демонтувати на площі Міцкевича — нестимуть кримінальну відповідальність”. 

Також Михайло Смушак додав, що відповідні документи на демонтаж стовпчиків ніхто не видавав. Блокування пішохідних та велосипедних зон є незаконним. Відповідна реакція від влади вже є.

Інформатор буде досліджувати тему коректного розміщення літніх майданчиків по Івано-Франківську.

З одного боку — містянам дуже хочеться посидіти влітку надворі, зустрітись з друзями та поїсти чогось смачного на свіжому повітрі. З іншого — літні майданчики часто переростають межі тротуарів і перешкоджають руху пішоходів, велосипедистів, матусь з візочками. Тож будемо вдячні за коментарі від читачів на тему, де літні майданчики “виходять за межі”, а де вони стають чудовим місцем для затишного відпочинку.

Читайте також: “З усіх питань були прийняті відповідні рішення”: як Тлумацька міська рада НЕ повідомляє про свою роботу

Христина П’ятнюк 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

https://t.me/if_informator

Нагору