Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

15 прикарпатців оштрафували: екоінспекція перевірила громади Прикарпааття

15 прикарпатців оштрафували: екоінспекція перевірила громади Прикарпааття

Держекоінспекція Карпатського округу під час проведення планових перевірок органів місцевого самоврядування нараховано більше пів мільйона збитків та виявлено ряд порушень вимог природоохоронного законодавства. 

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Державну екологічну інспекцію Карпатського округу.

Загалом фахівці інспекції провели 10 планових перевірок органів місцевого самоврядування Чернівецької та Івано-Франківської областей в частині реалізації делегованих їм повноважень у сфері охорони навколишнього природного середовища, а саме: Поляницька ТГ, Брошнів-Осадська ТГ, Ворохтянська ТГ, Солотвинська ТГ, Верховинська ТГ, Яремчанська ТГ, Тисменицька ТГ, Сторожинецька ТГ, Новодністровська ТГ, Топорівська ТГ.

За виявлені порушення до адмінвідповідальності притягнуто 15 осіб на загальну суму штрафних санкцій 3,655 тис.грн. Зокрема, за порушення вимог природоохоронного законодавства в частині незаконних рубок зелених насаджень нараховувано збитки завданих довкіллю та державі на загальну суму 625,705 тис.грн:

  • Поляницька ТГ– 53,288 тис.грн,
  • Яремчанська ТГ– 11,618 тис. грн.,
  • Тисменецька ТГ – 461,745 тис. грн.
  • Солотвинська ТГ – 91,054 тис.грн,
  • Сторожинецька ТГ – 8,000 тис.грн.

Фахівці також звернули увагу на будівництво моста у Поляницькій громаді, що ведеться з порушенням законодавства, та помітила забудову у межах прибережної захисної смуги річки Прут у Ворохтянській громаді.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору