Інформатор Івано-Франківськ

ГРОШІ

У 22 рази зросла вартість приміщення в центрі Франківська: деталі боротьби за золоті квадратні метри

В кінці квітня ми вже писали про те, що з молотка піде єдиний майновий комплекс державного підприємства на вулиці Сахарова. Початкова ціна була зазначена як майже 3 мільйони гривень, проте пропозиція переможця сягнула понад 61 мільйон гривень. Хто він і як це може бути пов’язано з “Буковелем”, читайте далі. 

Повідомляє Інформатор.

Нагадаємо, що мова йде про приміщення адміністративного корпусу «Івано-Франківського науково-дослідного та проектного інституту землеустрою» за адресою вул. Академіка Сахарова, 34.

Загальна площа ласого шматочка в центрі міста – 1880,6 метра квадратних.

На платформі ProzorroSales початкова ціна реалізації становить 2 790 400 гривень. 

Час перейти до аукціону.

Відбувся він 14 травня в три раунди. За це приміщення боролось 23 учасники.

Найбільшу початкову заявку вказало ТОВ “Готель Арт Менеджмент” із сумою у 60 мільйонів гривень. 

 

Скрін взято з аукціону на prozorrosales

У першому раунді ціна від “Готель Арт Менеджмент”  залишалась незмінною, а ось у два наступні – 2 та 3, це ТОВ увійшло з пропозицією у 61 600 000 гривень. 

Скрін взято з аукціону на prozorrosales

Єдиним конкурентом у 3 раунді стало ТОВ “Енергозбереження ІФ” з пропозицією у 61 мільйон 555 тисяч гривень. Як висновок, переможцем стало саме ТОВ “Готель Арт Менеджмент”, запропонувавши на 5 тисяч гривень більше.

Що відомо про фірму?

З YouControl дізнаємося, що вона зареєстрована на вулиці Академіка Сахарова у Франківську, де, власне, і розташоване розігруване приміщення.

За КВЕДом, ТОВ “Готель Арт Менеджмент” займається готельною діяльністю, а також торгівлею напоями, тютюном та їжею. Власником фірми є Човганюк Володимир Васильович, який є бенефіціаром у наступних фірмах: “Бугіль”, “ІМПЕРІУМ ЕСТЕЙТ”, “МР КОМФОРТ”, МОДЕРН-АВТО”  та інші з різною відсотковою часткою.

Також Володимир є учасником у таких фірмах:  “ЗЛАК” (агропромисловість), “Черемишина” та “АМБІКОМ” (станом на 14 травня 2024 року), про останню ж маємо що сказати далі.

ТОВ “Готель Арт Менеджмент” зареєстроване  5 місяців тому, в листопаді 2023 році. Керівницею “Готелем Арт Менеджмент” є Бандура-вальошка Леся Михайлівна, яка, зокрема, й керує іншою компанією “Ресто Арт”. Обидві зареєстровані за адресою вулиця Академіка Сахарова, корпус 5, 23 Ж.

 

 

 

Скрін взято з Prozorro 

Скрін взято з Prozorro

До слова, у зв’язках фірми ТОВ “Ресто арт” на Prozorro бачимо двох осіб: Шевченка Віктора Леонідовича та Дядняка Тараса Богдановича.

У відритих джерелах зазначено, що останній — людина з таким ім’ям, прізвищем та по батькові є власником 5 об’єктів нерухомості у Франківську, а також згадувався у розслідуванні тоді ще “Наших грошах. Львів“, а сьогодні NGL.media.  Як і Віктор Шевченко, який теж зазначений у зв’язках фірми ТОВ “Ресто Арт”.

Скін із розслідування “Наші Гроші. Львів”

Чи виникне в цьому приміщенні готель? Наразі невідомо і, до слова, договір між переможцем та відомством, в чиїй власності є цей будинок, ще не підписано.

Дарія Нагорна

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору