Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Митці з Прикарпаття візьмуть участь в Берлінській виставці “Between Bridges”

Митці з Прикарпаття візьмуть участь в Берлінській виставці “Between Bridges”

24 травня 2024 року відбудеться відкриття виставки “Час в уламках” (“A Time in Pieces”) у виставковому просторі “Between Bridges” у Берліні. Ця виставка створена спеціально для Київської переніале та є частиною берлінської програми 5-ї Київської бієнале. Проект зібрав видатних митців, серед яких франківські художники Ярема Малащук та Роман Хімей.

Розповідає Інформатор покликаючись на Post Impreza

“Час в уламках” — це дослідження темпоральної екосистеми, яка сформувалася з досвіду окупації, переміщення та травми війни. Виставка також розглядає сприйняття часу як інструменту політичної дії. Вона пропонує відвідувачам зануритися в роздуми про вплив історичних подій на сучасне суспільство та особистісне сприйняття часу.

Роман Хімей та Ярема Малащук, відомі своїми режисерськими та відеохудожніми роботами, є ключовими фігурами цього заходу. Вони не лише створили значущі кінематографічні твори, але й активно співкерували франківську програму Київської бієнале.

До участі в проєкті також долучилися такі митці, як Boji, Сергій Братков, Леся Васильченко, Вова Воротньов, Мінна Генріксон, Дана Кавеліна, Ніколай Карабінович, Ігор Окунєв і Дарія Чернишова. Кураторами виставки виступили Сергій Климко та Віктор Нойман.

Виставка “Час в уламках” буде доступна для відвідування до 27 липня, з середи по суботу, з 12:00 до 18:00. Це унікальна можливість побачити, як сучасне мистецтво відображає складні теми історії та ідентичності.

Київська переніале продовжує традиції пан’європейської Київської бієнале 2023 року і триватиме до 9 червня, пропонуючи широкий спектр культурних подій та виставок.

Читайте також: Перспектива відпочинку для прикарпатців: у Луцьку відбудеться благодійний фудфестиваль

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Нагору